Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

LibreOffice i "Anomena i desa" de fàbrica  Final

 • Hola,

  A efectes pràctics, es podria fer que el LibreOffice, "de fàbrica" desés els documents amb els formats .doc, .xls, i .ppt?

  Vaig fer proves de modificar un usuari, copiar la seva carpeta oculta .ooo (crec recordar) al directori /etc/skel perquè els usuaris "nous" agafessin aquests valors i no em va funcionar. Qüestió de permisos. Tot i canviant després els permisos tampoc funcionava.

  Si faig aquest suggeriment és perquè si NO es té present que quan es fa un document amb el LibreOffice o l'OpenOffice i no es canvia el format "predeterminat", llavors potser se sent allò de "a casa no puc obrir el document que he fet a l'escola..."

  Per evitar això, (a banda d'explicar els diferents formats de fitxer de text, full de càlcul i presentació que poden exisitir), si els documents ja es desen amb aquestes extensions, es pot afavorir que als centres es faci servir el LibreOffice (i per tant Linkat) per fer un document de qualsevol tipus, encara que sigui una circular per als pares sobre una excursió dels nens/nenes de P3.

  Si d'aquesta manera NO es fa servir Word "per inèrcia".. "perquè ja sé com funciona"..., jo crec que poc a poc, l'ús de la Linkat i el seu programari començarà a entrar en la "normalitat", perquè podrem fer TOT allò que volem fer en un centre.

  Gràcies

  Joan Padró
 • Hola Joan,

  Sí que es pot fer amb el /etc/skel, però vigila que el directori del Libreoffice ara es diu .libreoffice, ja no es fa servir el .ooo3.

  1. Obre el LibreOffice amb un usuari, canvia la configuració per tal que gravi per defecte en DOC (Aquí hi ha una web on explica on es fa. http://www.gest…ato-doc-o-xls/)

  2. Tanca el LibreOffice del usuari abans de copiar el directori.

  3. Copia el directori ocult del Libreoffice a /etc/skel i canvia el propietari de tots els fitxers a root:

  Code

  cp -av /home/USUARI/.libreoffice /etc/skel
  chown -R root:root /etc/skel/.libreoffice


  Ara quan es doni d'alta un usuari nou al sistema, agafarà la configuració nova.

  A veure si et funciona.

  Slaut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.