Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Instal·lació de la LinKat compartint ordinador amb altres Linux o Windows  Final

 • Si al nostre ordinador tenim més d'un sistema operatiu, un dels moments crítics de qualsevol instal·lació Linux és la configuració del gestor d'arrencada, sobretot si volem triar quin dels sistemes operatius del disc dur serà el que arrencarà.

  Cal dir que això no està documentat per a la LinKat, ni per a la majoria de distribucions que ens podem instal·lar. De fet sembla que el gestor d'arrencada de la LinKat només deixa triar entre dues opcions (i si en volem tres, per exemple, ho hem de configurar "a mà"...)

  Per al usuari novell de Linux, després d'instal·lar la LinKat per fer proves, pot arribar a ser un maldecap de primer ordre no poder seguir treballant amb el SO habitual, que és on hi ha la informació i on estan configurats els sistemes de comunicació (correu, missatgeria, FTP...).

  Com hem configurat el gestor d'arrencada els usuaris no tan novells?

  Jo sempre instal·lo el Grub a la partició "/" (arrel) on he instal·lat el Linux. Així, per exemple, la LinKat la tinc al hdb5 i el Grub a l'inici d'aquesta partició.

  Per accedir-hi ho faig mitjançant el GAG per disquet, tot i que podria instal·lar el GAG al MBR. El GAG és un gestor d'arrencada gràfic que és molt senzill de configurar: li dic el disc dur on hi ha el sistema operatiu que vull arrencar i m'ensenya totes les particions que té. Després trio la partició on he instal·lat el Linux, o el Windows;-) i ja està configurat. Li dic que guardi i ja està operatiu. Si més endavant intal·lo altres sistemes operatius, doncs només els he d'afegir al GAG i ja està!

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.