Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

No es pot obrir sesió al servidor (no valida usuaris)  Final

 • Des del dia 14 de juny que no s'ha utilitzat el servidor (de centre i de terminals alhora). Quan no s'utilitza queda conectat amb la pantalla de log-in. Al intentar utilitzar-lo avui amb qualsevol dels usuaris registrats em surt "No s'ha pogut validar l'usuari". Si entro com a root passa això: Es posa la pantalla negre amb el punter de ratolí en blanc, i al cap de poc pantalla negra, un xic després apareix el punter del ratolí en forma de cercle amb punts donant voltes i una bona estona després torna a apareixer la pantalla de log-in. Si hi poso una contrassenya erronia surt el "No s'ha pogut validar l'usuari". Els clients tampoc es validen.
  Hi ha alguna solució que no passi per reinstal·lar.
  Gràcies
 • Hola,

  Intenta fer login amb l'usuari root anat amb la combinació de tecles Control + Alt + F1 al tty1.

  Una vegada autenticat com a root, fes anar la comanda df -h per veure si tens prou espai al disc i també pots revisar els logs del sistema fent anant la comanda less /var/log/messages.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • He estat incapaç d'entrar amb Ctrl-Alt-F1. Quan calia teclejar-ho?
  He entrat amb la Live de Linkat-4. Efectivament no hi havia espai a sda2 (partició arrel).
  No he estat capaç d'esborar fitxers de /var/backup/data (cada setmana es menja 8GB) per consola.
  Calia muntar el disc abans? com?
  No es pot llençar mai res. Per a instal·lar el servidor L-3 ho vaig fer en un disc dur nou i vaig guardar el disc del servidir L-2. Amb aquest he pogut accedir i fer lloc. Ja funciona. Gràcies.
 • Hola,

  L'script de backups està fent copies de tot el /home i no tens prou espai al disc, desactiva els backups o compra un disc dur més gran.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.