Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Alta Massiva Usuaris amb GUS  Final

 • Bon dia,

  Necessito una mica d'ajuda amb l'alta d'usuaris utilitzant el GUS.
  A la meva escola no s'utilitza el SAGA i per tant no puc treure el fitxer per donar d'alta els alumnes. He estat intentant cercar la capçalera necessària per al fitxer i no he sigut capaç d'extreure l'aigua clara.

  En el meu cas, m'agradaria poder generar un fitxer de configuració on determini: Nom, Cognoms, Usuari, Password, Grup/Grups al/als que pertany, Ruta de directori home.

  Hi ha alguna manera de poder introduïr aquests camps com a capçalera i anar omplint després els diferents usuaris?


  Moltes gràcies.

  Rubén
 • Perdoneu que afegeixi també un altre dubte sobre usuaris:

  - Si gestiono els grups d'usuaris pre carpetes (és a dir, 1ESO disposa d'una carpeta a home anomenada 1ESO i dintre estan els usuaris). És pot fer d'una manera sencilla la migració dels usuaris a la carpeta 2ESO en el canvi de curs?

  - Al canvi de curs, hi ha alguna opció que em permeti netejar tots els homes i usuaris per tal que al iniciar tot el curs estigui tot com al principi?

  Molts gràcies.

  Rubén
 • Hola,

  El fitxer del Saga que es fa servir el pots generar amb un full de càlcul amb l'extensió cvs.

  Va codificat en ISO-8859-1, i els alumnes es repeteixen tantes vegades com assignatures tinguin. A la primera línia del CSV hi els noms dels camps.

  Code

  GEN_NOM,GEN_COGNOM1,GEN_COGNOM2,GEN_DATANAIXEMENT,MAT_CURSESCOLAR,MAT_PLAESTUDIS,MAT_NIVELL,MAT_REGIM,MAT_ITINERARICODI,MAT_ITINERARI,MAT_SOLTES,MAT_GRUPCLASSE,MAT_RELIGIO,MAT_LLENGUAESTRANGERA1,MAT_LLENGUAESTRANGERA2,MAT_DATA,MAT_NUMEROMATRICULA,MAT_AEO,MAT_ULTIMCURS,MAT_ESCOLARITATANTERIOR,MAT_VIAACCESPAAU,MAT_MODALITATDANSAMUSICA,MAT_RESOLUCIODEPARTAMENT,VL_CODI,VL_TEXT,VL_TIPUS,GEN_IDALUMNE


  Tens un fitxer d'exemple aquí:
  http://download…_extraccio.csv

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Com veuràs, els alumnes es repeteixen tantes vegades com assignatures tinguin, però no cal que ho facis, amb una vegada hi haurà prou per generar el nou usuari.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies, Amb aquest fitxer puc generar els nous usuaris el problema és que no puc determinar ni el nom d'usuari, ni el password, ni la ubicació del home (ja que aquests camps els assigna el programa). Hi ha alguna manera (introduint camps nous al fitxer cvs) per tal que sigui jo qui determini els diferents elements?

  Sobre l'altre qüestió: Hi ha alguna manera d'iniciar els homes al inici de cada curs (esborrar automàticament el contingut i mes modificacions d'aparença d'escriptori).

  Moltes gràcies,

  Salutacions,

  Rubén
 • Hola Rubén,

  El que pots fer és un script que esborri el contingut dels /home dels usuaris. Quan un usuari entri a l'ordinador i no tingui dades al seu /home, es restaurarà automàticament l'escriptori amb les configuracions de sèrie de la Linkat.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.