Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Kdelive  Final

 • Hola,

  despres de muntar la LK4 i actualitzar-la ens hem trobat que el programa Kdenlive, no funciona correctament.

  No deixa tallar els vídeos que hi afegim, és penja. Quan volem obrir un vídeo nou, la finestra de buscar els fitxers queda a sota, tot plegat fa perdre la paciencia als alumnes, i és normal.

  Heu detectat aquest efecte?

  Cal que us envii alguna informació de paquets instal·lats?

  Moltes gràcies per el vostre treball.

  Josep M Sardà
  IES Ramon Turró i Darder
  Malgrat de Mar
 • Hola,

  be de moment em responc a mi mateix.

  Hem estat fent proves i hem trobat que el problema és de la llibreria libqt4, que amb les actualitzacions passa a la versió 4.6.3, la hem degradat a la versió 4.5.3 del repositori de la LK4, i demana una serie de canvis que acceptem amb el Following corresponent.

  Kdenlive torna a la seva normalitat.

  Si es troba alguna altra solució, estem oberts. Se que això afecta a altres programes, entre els que surt el museScore, però no se exactament com.

  Moltes gràcies.

  Josep M Sardà
 • Degradar versions no farà més que portar problemes.

  Potser podríeu parlar amb els desenvolupadors o reportar el bug que heu trobat: http://www.kdenlive.org/mantis/

  No serà una solució tan ràpida i entenc que de moment us serveix, però de ben segur que ells entendran què passa i, de passada, ajudareu a millorar l'aplicació.
 • Bones, una solució que no passa per degradar sinó per actualitzar.

  Afegeix el repositori de packman dels repositoris de la comunitat (notícia del portal) i actualitza el kdenlive.

  He estat trastejant amb algun video sense problemes.

  Vagi bé!

  Anna
 • Hola a tothom!

  A l'escola encara treballem amb la Linkat 3 i farem la migració a la 4 aquest juliol. Per a nosaltres el kdenlive és molt important. A casa sí que vaig notar la inestabilitat que comenta el Josep Maria després de fer l'actualització. Era impossible treballar, i els clips no s'ancoraven a les pistes, semblava que suressin per sobre ... Vaig optar per reinstal·lar el sistema, i quan vaig anar a actualitzar, el primer conflicte de dependències el donava el musescore amb la llibreria que comentes (lbqt4). La primera opció recomanada per opensuse era actualitzar la llibreria. Jo després d'haver vist aquest fil de fòrum, vaig optar per no actualitazar el musescore, i el kdenlive és completament estable. El meu dubte és si puc actualitzar el musescore, o hauré d'estar pendent d'aquesta llibreria. Anna, quina llibreria tens instal·lada? Puc actualitzar el musescore i agafar l'opció d'opensuse?

  Moltes a gràcies a tothom i us desitjo un relaxant final de curs!

  Pau
 • Bones, disculpeu, teniu raó, traurem l'actualització del musescore dels repositoris generals, així com l'actualització de la libqt4.

  Si algú necessita actualitzar-lo, trobarà un repositori específic als dipòsits de la comunitat.

  Moltes gràcies per l'apreciació.

  Que tinguem un final de curs... plàcid.
 • Hola tothom,

  Ja s'ha tret l'actualització de la llibreria QT que feia funcionar malament el kdenlive. En realitat és una dependència d'una actualització del programa musescore.

  Per treure aquest problema del kdenlive cal eliminar el paquet:
  libqt4-4.6.3+4.6.20110308-2.1.i586.rpm

  Ara mateix qui prefereixi l'actualització del Musescore haurà d'afegir el repositori de la comunitat Musescore que trobarà a Yast / Software repositories / Afegeix / Dipòsits de la comunitat / Musescore o afegint aquesta URL:
  http://download-linkat.xtec.cat/mirror/openSUSE_11.2/multimedia-musescore/

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.