Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Funcionament aula LTSp  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

 • Hola bona nit,
  després de varies intentones he pogut instal·lar la linkat 4 al servidor de terminals que ens va donar el departament un HEWLETT PACKARD - DC 7900 , el tenim amb 14 terminals, i mai no havia tingut problemes per fer-los anar amb linkat 3, ara un cop instal·lada la linkat 4, pensava que tal i com s'explica a la wikilinkat, seria fàcil, tot rutllaria igual de bé que un racó que tenim amb 5 terminals, però no ha estat així, els primer terminals que s'engeguen ho fan sense cap problema, però a la que potem oberts un 8 ja comencen a queixar-se que no se'ls asigna la ip i que es tyornaran a reiniciar després de 120 sec, màxim que he conseguit obrir han estat 13, sempre me n'ha quedat algun per obrir.
  No sé com es pot sdolucionar, aquest problema, no sé si es limiten les sessions gràfiques que es poden obrir o quin pot ser el problema. Com és pot solucionar?

  Joan
 • Hola Joan,
  Després de la mani d'ahir, vaig tenir un moment i vaig remenar un servidor de ltst (era una 4.1 sobre Linkat 3...). Podria ser que el problema no fos del ltsp sinó del nombre màxim de sessions gràfiques que admet el sistema. Si és així, mira l'arxiu etc/gdm/gdm.schemas i canvia el valor de sessions gràfiques (Max sessions). Bé no sé si a la Linkat 4 el fitxer es troba al mateix lloc...

  Prova-ho i ja em diràs alguna cosa.

  Pau
 • Gràcies Pau,
  però no funciona,he canviat el valor de 16 per 30 i cada cop sembla que n'entren menys, ara mateix de tres que n'he engegat només un m'ha entrat els altres arriben a un punt on diu

  Quote

  Kernel logging enable on: /dev/tty4

  i es queda una bona estona aturat, per posteriorment, fa un

  Quote

  Checking Server name : 192.168.10.1
  Server. 192.168.10.1 not found
  Can't assing SERVER IP/name ... fatal!
  rebootexception : error consoles at Alt -F3/f4
  rebootexception : reboot in 120sec

  Prèviamwent a això si que sembla que havia trobat el servidor. No sé, si se us acut alguna cosa més
 • Torna a canviar el valor de les sessions màximes que tenies abans i torna a executar el configurador. Comprova el rang d'IPs que es donen amb el servidor DHCP i vigila que no tinguis un altra servidor DHCP configurat a la xarxa.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gràcies Pablo, però
  No, no hi ha manera, en els millors del casos se'm queda un sense entrar, he tornat a posar el valor 16 a gdm.schemas i he tornat a configurar el servidor i sempre em fa el mateix, en quant a no tenir unaltre servidor dhcp en funcionament, els terminals estan conecctata a un switch especifics on arriba la tarja del servidor ltsp i els mateixos terminals, no entenc si pot entrar una altre servidor dhcp, vaja jo diria que no.

  Joan
 • Hola, a mi em va sortir aquest error un cop

  http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=1830&start=0

  Proveu a connectar només un terminal amb un cable creuat, directament al servidor, per descartar que sigui el switch.

  Jo vaig tenir problemes amb un switch a 1 gigabit 3Com que era "massa" intel·ligent i recordava que un router havia donat adreces IP, i llavors, el servidor de terminals NO funcionava bé.

  Vaig canviar el switch per 1 que "NO era intel"ligent" i va funcionar. En tornar a col·locar el 3Com, deixava de funcionar.

  Prova-assaig-error i vaig poder determinar el problema: el switch "intel·ligent".

  Espero que això ajudi.

  Joan Padró
 • Em sembla que sí, que és el switch,

  ara havia aconseguit que entressin tots meyns un, he agafat i he penjat un altre switch del primer i he connectat el terminal que quedava per carregar, i "voila", m'ha entrat sense cap problema.

  Ara tinc les següents qüestions,
  què he de fer amb el switch, que per certs, és el que venia amb els terminals, i que comprar-ne un altre és bastant caret?

  i com és que amb linkat 3 ha funcionat perfectament i en canvi dóna aquest error amb linkat4? He de canviaer el switch? no em tornarà a passar el mateix?

  Joan
 • Res, no hi ha manera, he aconseguit un altre switch de 1000 i falla igualment. I evidentment els terminals quer els faig passar pel switch de 100 van molt lents.
  Algun suggeriment? A tothom li funciona bé? Torno a fer la instal·lació des de zero?

  Joan  editat per: jmarti33, 07/Juny/2011 - 10:55
 • Hola podries indicar la marca i model dels switch a 1 Gbit?, per descartar que siguin "massa" intel·ligents.

  Pots provar amb un cable de xarxa creuat i 1 terminal sol, sense cap mena de switch? Si falla, és el servidor.

  Gràcies

  Joan Padró  editat per: joanpadro63, 07/Juny/2011 - 12:01
 • Hola, Jo tinc el servidor de terminals Linkat 4 amb el swich ALLIED Telesi AT-GS900/24.
  He provat amb 15 terminals i entren perfectament. El rendiment ja és altre tema.

  Xavier Casado
 • Bé, he tornat a instal·lar de nou la linkat 4 al servidor ltsp i passa el mateix, amb el cable creuat funciona correctament, és més, hi ha terminals que carreguen la linkat sense cap problema penjats dels switch.

  El switch és el que ens van donar quan ens van instal·lar l'aula ltsp, un DLINK DGS1024D, ho he provat també amb un DLINK DG1016D, que imagine que és igual però amb 18 ports i em fa el mateix, i és que switch de 1000 només tinc aquest dos.

  Com ho veieu, això de què són massa intel·ligents?

  Gràcies
  Joan  editat per: jmarti33, 28/Juny/2011 - 12:24
 • Hola Joan,

  Jo m'he trobat amb l'error als terminals alguna vegada, però reiniciant el terminal que no arrenca bé ja em funciona.
  Si reinicies el servidor i vas arrencant els terminals, quan trobis un que dona l'error, torna a reiniciar el terminal i segueix amb els altres, mai has aconseguit tindre tots els terminals arrencats a la vegada?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  Tenim 14 terminals, no he aconseguit fer-los anar tots, màxim 13, això després de reiniciar-los un fotimer de cops.!

  Per cert, he vist que el Pau continua barallant-se amb el 4.2, jo també en tinc i entenc que el rendiment d'aquest versió és molt millor que el 5.0, si més no, a les màquines del meu centre; no és podria intentar solucionar el problema del so? Jo si pugués solucionar-se el problema del so no dubtaria a retomar la versió 4.2.

  Bona nit

  Joan  editat per: jmarti33, 29/Juny/2011 - 22:43
 • Hola Pablo i Joan,

  Jo estic exactament igual. Tinc un servidor HP dc7900 amb una aula amb 16 terminals, dotació de fa 2 anys. La Linkat 3 em donava alguns problemes i he provat de instal·lar-hi la Linkat 4 amb la configuració tal com s'explica a la wiki. Arribo al mateix punt que en Joan: La meitat de les màquines entren i les altres no i donen el mateix error que ha escrit en Joan. No és problema de nombre màxim de màquines, perquè les dues primeres que en engegat no han entrat bé.

  Si no hi ha cap solució hauré de tornar a instal·lar la imatge original amb Linkat 3 i resoldre el problema que tenia amb el Firefox com poguem.
 • Hola a tothom, a mi també em va passar el mateix:

  http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=2995

  Les màquines que NO s'engegaven eren COMPACT, amb tarja de xarxa Intel integrada que pot engegar via DHCP.

  La sala on m'hi vaig trobar amb el problema funciona amb Linkat 3, a l'espera de que això es pugui resoldre.

  Se m'acut provar d'engegar un terminal que NO s'engegui, amb un disquet que faci la feina de la ROM de la tarja de xarxa, per descartar que no sigui això, algun problema del protocol PXE. Si els que teniu la sala d'ordinadors que no us funciona ho podeu provar, serviria per descartar-ho... :) o trobar l'error.

  També se m'acut el tipus de cable de xarxa, que si ha d'anar a 1Gbit, que la categoria sigui la correcta, CAT5e com a mínim.

  Gràcies

  Joan Padró

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.