Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Proposta arrencada Linkat 4  Final

 • Hola, som escola Linkat i el tècnic del Preventiu m'ha començat a instal·lar Linkat 4 en 3 PCs. Fa molt bona pinta, sembla que els ordinadors van més ràpids i esperem que solventi els problemes de targes de so que teníem en alguns.

  Ara bé, hi ha una cosa que caldria millorar: A la nostra escola de Primària l'alumnat utilitza un sol usuari "argo" i en Linkat 3 vam poder programar els PCs a "Usuaris i grups" que arrenqués automàticament en aquest usuari. La veritat és que és molt còmode ja que és impossible que nens i nenes de 6 o 7 anys teclegin correctament la paraula "argo" i li donin a l'intro o a "D'acord" per arrencar. A la mestra/mestre també era lent que escrivís l'usuari en els 25 ordinadors quan tens els nens esperant. Ara ens trobem que fent la mateixa operació a "Usuaris i grups" l'ordinador sembla que arrenca en argo però no ho fa, no hi ha accés a la xarxa interna per exemple als JClic en xarxa. Cal anar a aquests 3 ordinadors, clicar a la nova icona "Connecta amb el servidor" i introduir l'usuari i contrasenya. Quan tinguem els 25 caldrà anar un per un un altre cop.

  Proposta: Podeu elaborar un script o una actualització que permeti una arrencada automàtica completa en l'usuari triat (en aquest cas, argo) com es podia fer amb Linkat 3?

  Gràcies, ja direu alguna cosa.

  Jordi Gurrera
  Escola Progrés
  Badalona
 • Hola Jordi,

  Per connectar amb una unitat de xarxa es pot fer igual que amb Linkat 3, pots configurar-lo al fitxer /etc/fstab.

  Quina és la unitat a la que voleu connectar? La T? Seria afegir una cosa semblant a això:

  Code

  //192.168.0.240/T  /mnt/T  cifs   _netdev,users,auto,gid=users    0 0


  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gràcies, però els meus coneixements de Linkat són limitats.

  Insisteixo: podríeu fer una actualització optativa per tal que l'engegada fos igual que en Linkat 3 i que facilités la feina? A més, caldria que connectés amb la T i la S

  Dono fe que l'engegada automàtica en argo facilitava molt el treball dels nens petits, no ens la treieu!!
 • Hola,

  L'arrencada automàtica funciona correctament, només cal configurar l'usuari que vulguis que arrenqui i que no demani la contrasenya. Es fa des del Yast / User and Group Management, al desplegable Expert Options cal seleccionar Configuració de l'entrada i marcar Entrada automàtica, seleccionar l'usuari i marcar Entrada sense contrasenya.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,

  Crec que el que et demana en Jordi, es que feu una actualització on estigui contemplat escollir aquest nou script que feu servir amb la Linkat 4 o bé l'antic de la Linkat 3. Ja què, pels nens petits i crec que també per les escoles d'adults, i fins hi tot pel servidor LTSP es sinó millor, més fàcil de fer servir pel usuari final.

  Ja que tots el nens fan servir argo. I si Window$ ho fa fàcilment per que ho compliquem amb Linux?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿ quant ja s'ha fet abans i tenim l'script. (critica constructiva)

  Salutacions
 • Perdoneu, però mai ha hagut cap script per fer l'entrada automàtica, això es configura manualment.

  Per l'entrada automàtica en el servidor LTSP cal introduir l'adreça MAC dels ordinador, és quasi impossible fer un script que automatitzi aquesta feina.

  Entenc que parleu del muntatge de les unitats de xarxa (P, S i T). Teniu disponible el paquet linkat4-client_configuration que us ajudarà a connectar amb aquestes unitats i el /home de l'usuari.
  Ho teniu explicat en aquest article de la WikiLinkat:
  http://linkat.x…entre#Linkat_4

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies pel teu consell, és justament el que ens calia, ens ha solucionat molt la feina amb l'alumnat.

  Jordi
  Escola Progrés
  Badalona
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.