Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes instal·lació servidor i servidor de terminals  Final

 • He intentat actualitzar el meu servidor i el servidor de terminals des de Linkat 3 a Linkat 4 realitzant una nova instal·lació des de zero i no puc, es queda penjat quan es reinicia el servidor després de fer tot el procés o es queda penjat abans. El problema sembla causat per la controladora RAID del servidor i del servidor de terminals ja que si trec la controladora i faig l'instal·lació si que puc complertar-la.
  El servidor és de l'empresa SUPERMICRO i porta la controladora INTEL Matrix Storage Mananger optiom ROM v8.9.1 ICH10R/Do wRAID5 i el servidor de terminals és el de dotació, HP Compaq dc7900 CMT i controladora 3Ware Escalade 8006-2LP.
  Que tinc que fer per poder instal·lar la Linkat 4?. Hi ha alguna manera d'incorporar a l'arranc d'instal:lació nous controladors?

  A més, en el cas del servidor de terminals si faig l'instal·lació sense el RAID em dona altre problema i és que els terminals no troben l'eth1 o el SERVER_NAME: 192.168.10.1, es a d ir malgrat els terminals arranquen per tftp i acosnegueixen IP no acaben d'arrancar el KIWI per aquest problema i he tingut que tornar a instal·lar i possar en marxa la Linkat 3 en els dos servidors.

  Em podeu fer un cop de mà?
  Gràcies
  Salutacions
  Francesc Maldonado
 • Estem tractant el teu problema, esperem donar-te una resposta ben aviat.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies Pablo.
  Salutacions
  Francesc
 • Hola Francesc,

  http://www.inte…/cs-020663.htm

  Sembla que aquest maquinari hauria de funcionar sobre linkat 4, doncs el kernel és 2.6.31. El que indiquen a la nota és que el RAID s'ha de crear des de les eines ROM de la targeta RAID, prement CTRL + I ( i llatina ) en el moment de l'arranc de la BIOS.

  Un cop creat el RAID, des de l'eina de partició de Linkat ( quan tries les particions ) l'eina mdadm 3.0 ( que també és a linkat 4 ) pot gestionar se suposa que des de YaST l'espai creat amb RAID.

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies Pablo.
  Sento contestar una mica tard però fins que no he tingut una estona lliure no he pogut tornar a o provar.
  En principi la RAID ja estava definida i si cliques CRTL+I et surt correctament la RAID iniciada.

  Quan poses el DVD de Linkat es fa tot el procès correctament (no trobo cap opció o eina qucee es digui mdadm 3.0, no soc un gran expert de Linkat però quan arribes al punt que et permet definir particions no se com trobar aquesta eina que dius), jo creo les particions en mode expert o escull les particions per defecte. El resultat és el mateix, el procés d'instal·lació continua fins el final i quan reinicies et surt el missatge: Error no operating system... si torno a posar Linkat 3.0 em va perfecte.. s'instal·la a la primera utilitzant el RAID tal com està configurat.

  No se que falla però a les màquines que comento al principi no puc instal·lar Linkat 4
  A veure si em podeu ajudar.
  Moltes gràcies
  Salutacions
 • Hola,

  Ja que has fet una instal·lació de Linkat 3, si fas la de Linkat 4 i fas servir les mateixes particions que la instal·lació de Linkat 3, tampoc et funciona?

  No crec que sigui problema de la RAID, durant la instal·lació detecta el disc, potser cal recuperar el GRUB una vegada feta la instal·lació, mira la guia aquesta, fes-ho amb el DVD de Linkat 3:
  http://www.xtec…grub/index.htm

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies, Pablo.
  Ara si ha funcionant, efectivament sembla que hi havia un problema amb les particions anteriors de Linkat 3.
  El servidor amb Linkat 4 està funcionant.
  quan pugui aniré a provar al servidor de terminals.
  Salutacions
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.