Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes d'instal·lació Linkat 4  Final

 • Hola, bon dia a tothom.
  Tinc un problema amb la Linkat 4 que no no havia vista mai. S'ha instal·lat sense problemes en un portàtil HP però no hi ha manera de fer el mateix en un antic servidor que vull reciclar. El procés d'instal·lació sempre es queda penjat després d'haver particionat el dics, quan copia fitxers.

  He baixat la imatge un parell de cops (la suma md5 és correcta sempre) i he fet diferents DVD però res... no hi ha manera. També he provat amb una distribució OpenSuse 11.4 i es queda penjada només començar. Fins i tot em passa si vull fer una màquina virtual.

  No ho entenc, pot haver-hi algun problema amb hardware antic?

  Gràcies per endavant i fecilitats per la feina que esteu fent.

  Per cert, seria possible publicar la solució per al servidor de comunicacions als centres Heura+Educat1x1?. Em sembla una eina fantàstica.
 • Hola, prova a col·locar el "jumper" del disc dur i del DVD en la posició "cable select".

  Que no siguin ni "master" ni "slave".

  Joan Padró
 • Hola Joan, bona tarda.

  Ja ho he provat; he modificat la posició dels jumpers però em passa el mateix:

  S'està copiant el sistema de fitxer arrel ...
  S'est copiant la imatge live ...

  i aquí es queda.

  Gràcies de totes formes. Alguna idea més?
 • Hola,

  Pensa que triga molt en copiar les imatges i tot depèn de les característiques de l'ordinador. Intenta deixar l'ordinador moltes hores per veure si acaba.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, bon dia.

  D'acord,en tornar de vacances deixaré més temps. Però és estrany, perquè vaig poder instal·lar sense cap problema la mateixa imatge en un portàtil HP. D'aquí el meu comentari que potser hi ha algun problema amb segons quin hardware.

  També us volia comentar que ahir vaig tornar a baixar la imatge i com en altres ocasions cap problema: la suma md5 correcta. Per descartar que no hagués cap problema amb la meva gravadora de DVD vaig provar a casa de fer una màquina virtual amb la imatge ISO directament en un sistema windows 7 i virtualbox. Resultat després d'una bona estona: error en la imatge. He comprovat altres imatges i el resultat ha estat el mateix.

  La veritat és que no sé que que pensar perquè tampoc sóc cap expert i suposo que si la imatge presentés problemes altres usuaris també us ho hagessin comentat; a més, ja he dit que vaig poder instal·lar una de les primeres que vaig fer en un portàtil.

  Aquesta tarda provaré amb una màquina amb la Linkat 3 i virtualbox, vejam si me'n surto.

  Gràcies
 • Hola,

  He de comentar que és totalment possible que hagi problemes amb algun maquinari en concret, però és estrany que et falli en mitja instal·lació, normalment es troben els problemes amb l'arrencada el DVD.

  Prova a veure.

  Projecte Linkat
 • jo també he tingut problemes amb l'instal·lació.
  Soc particular i faig servir Linkat en el meu pc. Tenia Linkat 3, però un dia, fent actualitzacions des del Yast es va espatllar la cosa i vaig tenir que reparar el sistema amb el DVD.
  En sortir la Linkat 4 vaig decidir tirar pel dret i instal·lar tot de nou.
  Linkat-4.0-DVD-Edu.i686.iso (en un AMD Athlon 64 2xDualCore Processor 5200+)
  Primer es va quedar penjat en "Acceptar" la zona horaria. Vaig tallar la corrent i vaig tornar a començar. Aleshoreses va quedar com clavat en "gravar la imatge live", però ho vaig deixar i vaig anar a veure la tele. Al cap d'una bona estona, va seguir la instal·lació i va acabar bé. Això ahir!
  Avui, en engegar, m'han sortit un munt d'actualitzacions per fer i les he aplicat. Resultat: m'ha esborrat l'OpenOffice (per un conflicte de no sé què, que jo pensava que es resoldria borrant versió vella i actualitzant a nova i no ha estat així) i no m'el deixa tornar a instal·lar.
 • Hola companys,
  A mi també m'ha esborrat l'OpenOffice però ha instal·lat el LibreOffice. El que no se es si des del projecte Linkat ha sigut una decisió volguda o bé ha vingut donat pel conflicte OpenOffice-LibreOffice (Oracle-Novell).
  El problema es que ara necessitaria tenir connexió java amb LibreOffice per treballar amb EinesTic i no me la dóna.
 • Hola,

  OpenSUSE va decidir fer el canvi cap a LibreOffice i nosaltres em heretat aquesta decisió. Estem estudiant aquest canvi.

  Pots tornar a instal·lar el OpenOffice si el necessites des del Yast.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • vcurco

  Hola Pablo, bon dia.

  D'acord,en tornar de vacances deixaré més temps.......
  .........
  Aquesta tarda provaré amb una màquina amb la Linkat 3 i virtualbox, vejam si me'n surto.

  Gràcies


  Bones vcurco.
  Vares solucionar el problema? Jo ho vull instal·lar a un HP nou i em falla al mateix punt, mentre s'està copiant la imatge live. Ho he provat de mil maneres i res.
 • Hola,

  Intenta arrencar la instal·lació amb el paràmetre acpi=off al GRUB. Això es fa quan s'inicia el DVD d'instal·lació, selecciones amb el cursor Instal·lació i abans de pressionar el botó Enter escrius acpi=off, després pressiones el botó Enter per iniciar la instal·lació.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.