Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes amb el Firefox  Final

 • Tenim un servidor on el Firefox només arrenca des del servidor i no des dels terminals, ho facis amb l'usuari que ho facis. No és molt estrany?

  Pau
 • A mi em passa el mateix amb l'aula de terminals que vam demanar fa dos anys. Funcionava bé al principi i suposo que amb alguna actualització va deixar de anar bé. He provat de restaurar el servidor amb la imatge que vaig descarregar de la zona de descàrregues i continua passant el mateix. De moment, aquest curs vaig optar per instal·lar-hi el chrome i fer servir aquest navegador.

  Narcís Masmartí
 • Hola Pau,

  Podries executar el firefox des d'una consola per veure quin error et dona? Amb la següent comanda arrencarà el programa:

  Code

  firefox


  Narcís,
  Entenc que no fas servir el mateix usuari per tots els terminals, és una de les raons per la qual no funcioni. Podries comentyar quin error et dona?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Als terminals, que és on no arrenca el firefox, la consola no dóna cap resposta i es queda en blanc. Al servidor on no hi ha problemes el missatge és aquest:

  Quote

  sati1@s-225-ltsp:~/Desktop> firefox
  Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkTreeView::odd-row-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0xb4dfcf00)" of type `GString'
  *** nss-shared-helper: Shared database disabled (set NSS_USE_SHARED_DB to enable).
 • Hola,

  T'explico com em funciona a mi el Firefox amb Linkat 3.0 i terminals, on sona el Jclic:

  Instal·la el paquet ltsp-pavucontrol (això fa que sempre hi hagi obert el volum del PulseAudio).

  Descarrega i executa com a root
  http://download…efox-3.0.10.sh
  (t'esborra l'últim Firefox 3.6 i instal·la la versió 3.0.10. (triga una estona)

  Si tot i així no s'obre el Firefox en un terminal, llavors, en una consola d'un terminal lleuger, d'un usuari qualsevol esborra el directori .pulse (rm -Rvf .pulse) i prova si llavors s'obre.

  Joan Padró  editat per: joanpadro63, 03/Març/2011 - 22:53
 • Hola Joan,
  El problema no és que no soni, és que no arrenca el Firefox es dels terminals, però si que ho fa des del servidor de terminals (fent servir usuaris ldap que estan al servidor general de l'escola). Ara fem com diu el Narcís, i fem anar altres navegadors, però els nens estan acostumats al Firefox que és el que fan servir a tot arreu...

  Pau
 • Hola Pau,


  Aquest error que comentes és típic. Si has actualitzat el servidor de terminals, només et calda que eliminis l'enllaç simbòlic que hi ha a /usr/local/bin/firefox


  Si elimines aquest enllaç simbòlic el firefox s'executarà correctament. Amb les actualitzacions de Java que també t'hauran entrat, l'àudio amb el firefox et funcionarà correctament.


  En cas que no et funcioni (que no se senti l'àudio) podràs fer servir el shell script:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Update_LTSP5_Maquetes/Instal_la_Firefox_3.0.10/LTSP_Install_Firefox-3.0.10.sh


  tal i com et comenta en Joan. Aquest shell script el que fa és instal·lar la versió 3.0 del firefox. Si fas això, et caldrà tornar a generar el link simbolic de nou.


  :-)  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.