Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

OpenOffice és l'únic programa que no imprimeix  Final

 • Hola

  Aquest matí hem instal·lat una impressora en color, la Konica-Minolta bizhub C350. Després de molts treballs hem aconseguit fer-la funcionar en Linkat. L'únic programa que no ens imprimeix és l'OpenOffice. M'explico:
  La impressora té entrats uns codis per controlar els usuaris que imprimeixen. Cada usuari només pot imprimir amb el seu codi. El controlador també permet configurar els mateixos codis, de manera que a l'imprimir l'ordinador envia aquest codi a la impressora juntament amb el document. Si el codi del controlador no coincideix amb cap dels de la impressora, aquesta no imprimeix i registra un error de validació.
  Tant la pàgina de prova, com el Gedit, el Gimp o l'InkScape imprimeixen. Quan enviem un document des de l'OpenOffice la impressora mostra l'error de validació de codis. Si eliminem el sistema de codis perquè no faci el control d'usuaris, l'OpenOffice imprimeix correctament.

  Algú sap què pot estar passant?

  Moltes gràcies i endavant amb el programa!
 • Així què, res de res? Ningú té cap idea?
  Ai, que patirem...
 • Hola.

  Jo puc fer proves amb una Konica Minolta bizhub C253, que suposo que a nivell de prestacions / drivers és similar.
  Tinc pendent instal·lar el sistema de control d'usuaris amb codi. Quins drivers concrets has utilitzat i d'on els has tret?. Jo utilitzo els de la 353 . Has seguit algun manual de configuració?.

  Jo havia llegit http://forums.linux-foundation.org/read.php?27,4344,10519 respecte el tema de control d'impressió, però he fet cap prova.

  Salut.

  Toni Ubieto
 • Els drivers me'ls ha proporcionat l'empresa que ha instal·lat la impressora a l'escola. En principi sembla que funcionen correctament, ja que tant la pàgina de prova com molts altres programes imprimeixen sense problemes amb el control d'usuaris activat. Tant sols l'OpenOffice es resisteix (que, d'altra banda, imprimeix correctament amb el control d'usuaris desactivat).

  Em llegeixo el post a veure si veig alguna cosa que em pugui ajudar. Totes les proves que puguis fer amb el control d'usuaris activat em poden ser d'utilitat.

  Gràcies.
  Carles
 • Avui m'hi he tornat a esbarallar i no hi ha hagut manera. He provat moltes coses:
  - Instal·lar el driver en mode lpr, ja que he vist que un arxiu adjunt als arxius de controlador ho recomanava. Però tampoc funciona i a més va més lent a imprimir des de qualsevol programa.
  - Actualitzar OpenOffice a l'última versió (3.3). Res de res.
  - He imprès des Windows XP amb l'OpenOffice 3.3 i cap problema. Quins pebrots!
  Si et fes falta el manual de configuració que he seguit et puc donar les indicacions de tot el que he fet sense cap problema.

  A reveure i molta sort!
  Carles
 • Segueix sense solució. Més proves:
  - Amb Linkat 4 tampoc va.
  - Amb OpenSUSE 11.3 tampoc va.
  - Ho he intentat amb Ubuntu però no m'ha deixat instal·lar els controladors.
  - Amb LibreOffice (versió d'OpenOffice que ve amb OpenSUSE 11.4) tampoc va.
  Amb totes les versions Linux que he provat (Linkat 3.0, Linkat 4.0, OpenSUSE 11.3) les pàgines de prova les envia correctament, i també puc imprimir des de tots els programes que he provat (gedit, firefox, gimp, inkscape) excepte OpenOffice i LibreOffice.
  Les versions Windows d'OpenOffice imprimeixen correctament.
  Si desactivo el control d'usuaris (imprescindible, d'altra banda, per fer un recompte de la despesa de cada departament) OpenOffice sota Linux sí que imprimeix.

  Ja no sé què més fer. Em podeu donar algun suggeriment?

  Gràcies
  Carles
 • Hola.

  Jo encara no he pogut fer proves amb el control d'usuaris de la C253. Aniria bé que m'indiquessis els passos i quin manual concret has utilitzat.

  D'altra banda, quan instal·les els controladors sàpigues que hi ha dos PPD, un de general i un altre especial per a OpenOffice: el KOC353SX.ppd i el KOCopn.ppd que pts descarregar des de la web de KonicaMinolta. potser caldria que instal·lis aquest ppd especial per openoffice, a no ser que ja ho hagis fet.

  En la instal·lació que jo tinc em diuen que de vegades no s'imprimeix en color algun document, però ara no et puc assegurar que sigui openoffice o pdf encara que no tinc el control d'usuaris.

  Salut.

  Toni Ubieto.
 • Hola, Toni

  Jo utilitzo els drivers propis de la c350. Dins de l'arxiu que em baixo hi ha 3 ppd: c350_pcl.ppd (que és el que faig servir), di2011_cups_foomatic.ppd i pi3505e_pcl.ppd. No en veig cap d'exprés per l'OpenOffice.

  La configuració del control d'usuaris a la impressora no sé com es fa, ja que ens va venir un tècnic a fer-ho. Al driver se li ha d'activar l'Account Track i posar el codi corresponent. Aquesta impressora té la particularitat que se li ha d'enviar el codi de 4 dígits duplicat. Per tant, si el codi fos 1234, al driver se li hauria d'indicar 12341234.

  Carles
 • He baixat els drivers de la c253 i no tenen l'opció Account Track per fer el control d'usuaris.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.