Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Linkat i active directory  Final

 • Hola:

  Estic ineteressat en treure informació de com integrar clients amb linkat instal.lat i conectats a un servidor windows amb active directory.

  Gracies.

  Salutacions.
 • Hola Albert,


  Per integrar Linkat en un Active Directory només has d'anar al YaST i clicar a sobre el mòdul:

  Windows Domain Membership


  A partir d'aquí segueix les indicacions que t'aniran apareixent i emplena els camps com ara el domini, etc.  Joan de Gracia
 • Bon dia, moltes gracies, ara mateix ho probo.

  Salutacions.
 • Hola:

  Perfecte noi, mil gracies.

  Altre qüestió....quinas comandes son necesaries per controlar el servei tftp, ara em trobo que no em funciona el tftp amb el servidor linkat....

  Gracies, buscaré al google també....
 • Hola Albert,


  Si es tracta del servei tftp aquest gairebé funciona sol. El servei xinetd és l'encarregat d'engegar el servei tftp. Si vols, i perquè sigui més fàcil la seva configuració, cerca al YaST tots els paquets "tftp" i veuràs com t'apareix un mòdul per tal de configurar-lo.

  Si volguessis configurar-lo a mà:

  1- Comprova que el servei xinetd està en marxa: rcxinetd status

  2- En cas que t'aparegui "unused" pots activar-lo de nou fent:

  rcxinetd start

  i si vols fer-ho de forma permanent

  chkconfig xinetd on


  Pel que fa l'activació del servei tftp, cal que vagis a /etc/xinetd i miris el contingut del fitxer tftp. Dins d'aquest fitxer hi trobaràs una línia del tipus:

  disable = true

  que voldrà dir que, tot i que el servei xinetd estigui en marxa, el servei tftp està deshabilitat. Així doncs canvia el true per false i ja tindràs el servei tftp operatiu.


  Joan de Gracia

  Projecte Linkat
 • Hola Joan:

  Molt amable, ara ja ho tinc més que clar.

  Salutacions. I fins el proper dubte.

  EDITO: Joan, el arxiu a mirar es tftp.rpmsave ???? per editar lo de disable??  editat per: albert_arbiol, 27/Gener/2011 - 17:00
 • Hola,


  Fes una cosa, si no tens cap altre fitxer més tftp dins del directori /etc/xinetd.d copia aquest fitxer de la forma següent:

  cp tftp.rpmsave tftp

  i després edita el fitxer tftp per tal de canviar la línia "disable". Si tot plegat ho veus massa complicat el que pots fer és instal·lar el mòdul de yast per al servei tftp (només cal cerquis els paquets tftp següents:


  tftp


  yast2-tftp-server


  aquest darrer és el mòdul de YaST que et permetrà configurar fàcilment el servidor tftp.


  :-)


  Joan de Gracia
 • Hola:

  El tftp em funciona, o almenys esta running...pero el client no troba l'arxiu pxelinux.0...deu haber algo malament a la configuració del dhcpd.conf...he obert altre fil.

  Gracies i salutacions.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.