Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Sense internet als clients  Final

 • Des de que han instal·lat un nou router (hem eliminat la linea telefonica RDSI de Educalia i posat l'adsl sobre la linia del fax, amb el router nou a secretaria), els 8 ordinadors clients de l'aula 1 (on hi havia el router que ara fa de hub, hi ha el servidor, i 13 terminals de LTSP) no es conecten a internet (el servidor i els terminals si que ho fan). Els 10 ordinadors clients de l'aula 2 (que es validen al servidor de l'aula1) també tenen conexió.
  Des d'aquests 8 que no es conecten, els usuaris es validen correctament i accedeixen al moodle instal·lat al servidor, i si fan un ping al router aquest contesta, però si intenten accedir al router per http (http://192.168.0.1) la resposta és: "No s'ha pogut connectar. El firefox no ha pogut establir conexió amb el servidor a 192.168.0.1".
  Si canvio la configuració de xarxa d'aquests ordinadors posant les DNS de l'xtec en lloc de l'adreça del servidor (192.168.0.240) tampoc es conecten
  La única modificació a l'aula ha estat desendollar el cable RSDI del router vell.
  No hi trobo l'explicació ni com solucionar-ho
 • Hola, dius que l'única modificació ha estat treure el cable RDSI, però també has afegit un router, i dius que el "vell" ara fa de hub.

  Prova a apagar el router RDSI, que no estigui provocant conflictes, i provar només 1 client dels que no va connectant-lo directament a on toqui, sense fer servir aquest router RDSI.

  Sort

  Joan Padró
 • Graciès per la rapidesa en la resposta. He anat a pendre café tot donant-li voltes al asumpte i he arribat a aquesta mateixa conclusió. El router encara que funcioni com a hub segueix tenint la IP (la mateixa del router nou). El fet de que el servidor i els terminals també passin per ell i no els afecti, es lo que no m'havia fet pensar-hi. Demà provaré a substituir-lo per un switch.
  Gràcies.
 • És el que té fer un cafè i mirar-s'ho des de lluny una estona.
  O que un altre que no ha tingut el problema i ho pot mirar "fredament" i "frescament", vegi coses que potser quan ens encaparrem, i en informàtica passa, ho tenim davant però ho veiem.

  Espero que la solució sigui aquesta.

  Salutacions

  Joan Padró
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.