Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

El Servidor de Comunicacions de la Linkat  Final

 • A dia d'avui ja fa algunes setmanes que vàrem configurar en el meu centre el Servidor de Comunicacions Linkat. Després de gairebé un mes de proves, es pot dir que la parella perfecta està integrada pel Servidor de Centre i el Servidor de Comunicacions, la qual ens està garantint des de principi de curs una connectivitat excel·lent i un funcionament òptim de la xarxa.

  El Servidor de Comunicacions integra un proxi, un filtre de continguts i un servidor de noms i permet gestionar amb molta precisió l'ample de banda en funció de la demanda. Durant el mes de setembre les proves realitzades han estat un éxit amb un consum d'ample de banda sempre per sota d'1Mb amb alguns pics momentanis de 5/6 Mb.

  Obro aquest tema per intercanviar informació amb els i les coordinadores TIC d'altres centres on s'hagi posat en marxa aquesta mateixa aventura... :)
 • Moltes gràcies Lluís per la tave notícia.


  Ens agrada veure que el servidor de comunicacions Linkat compleix amb escreix la tasca que té i que és la millora de l'accés a Internet perquè això no sigui cap impediment a l'hora d'accedir als recursos.

  :-)  Joan de Gracia
 • Hola,
  en el meu centre veiem la necessitat de configurar un servidor de comunicacions, veig que vosaltres ja l'heu muntat. Com ho heu fet?. On s'ha de consultar?. En definitiva, quin és el procés que hi porta des de zero?
  Salut
  Joan
 • El meu institut és centre pilot de la Linkat i com a tal hem rebut suport tècnic. Tot i així, a http://goo.gl/y6UE es pot descarregar una versió virtualitzada del servidor de comunicacions la qual es pot implementar a partir del programari de virtualització VirtualBox sense gaires complicacions tècniques. Trobaràs més informació a http://goo.gl/Bexj
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.