Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes amb l'iTALC  Final

 • Hola,

  Seguint aquest manual: http://blocs.xtec.cat/novetatslinkat3/bloc-3-mes-programari-educatiu/italc/ , he mig pogut instal·lar l'Italc. Però em trobo amb dos problemes:

  1.- Si llenço l'aplicació des de: Aplicacions-Educació-Ensenyament-Italc en iniciar-se em dóna una sèrie de missatges de que no pot trobar les keys o que no estan generades (són un parell de finestretes).

  Però si des d'una terminal executo: italc-launcher & s'inicia l'aplicació sense problemes.

  2.- Quan funciona l'aplicació des de la consola puc afegir clients però en tancar i obrir un altre cop resulta que els clients no han quedat guardats i els haig de donar d'alta un altre cop.

  Segur que alguna cosa no he fet bé.

  Salutacions.
 • Hola,

  referent al segon problema potser et cal canviar els permisos de la carpeta "italc" per què l'usuari que el gestiona hi tingui permisos d'escriptura.
  a veure si es això.

  eloi
 • Hola,

  Bé, de fet ara i sense modificacions, si que em guarda les màquines definides, però sempre haig d'iniciar l'aplicació des de la consola, perque des de la seva icona és quan no vol arrencar (era el primer problema)
  I també he provat de copiar a l'escriptori la icona però el resultat és el mateix.

  Salutacins
 • Executes per consola el Italc amb el mateix usuari que des de la icona? Potser des de consola fas servir el root i aquí està la diferència.

  Em sembla que cal crear un "Classroom" i allà dins crear els "Computers", llavors no s'esborren.

  A veure si et funciona així.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Ara ja guarda les màquines i les aules creades.

  Si executo des de la icona és quen no funciona perque ho faig amb l'usuari de la sessió, des de la consola i com a root amb /usr/bin/italc-launcher em funciona bé.

  El que voldria, si és possible, és crear una icona a l'escriptori que iniciés l'aplicació com a root, ja que com a usuari veig que no és possible.

  Salutacions
 • Hola.

  Sembla problema de permisos:
  - Amb quin usuari vols utilitzar el iTalc (no root)?
  - Has comprovat els permisos d'aquest usuari respecte els fitxers de claus /etc/italc/keys/private/teacher/key ?. Ho pots fer amb l'ordre $ ls -l
  - Si no et semblen coherents torna a executar les 3 ordres (chown, chgrp i chmod) que apareixen al manual que cites (abans de la primera captura de pantalla).

  Salut.

  Toni Ubieto
 • Hola,

  per carregar el iTalc com a root, pots modificar la icona del programa fent aquests canvis:

  Editar la icona:

  Code

  gedit /usr/share/applications/italc.desktop

  Afegir la següent línia:

  Code

  X-KDE-RootOnly=true

  Modificar aquesta línia:

  Code

  exec=/usr/bin/italc


  Ara quan facis clic a la icona et demanarà la contrasenya de root i s'executarà com a tal.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  D'acord, moltes gràcies

  Salutacions
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.