Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

no funciona el linkat amb les PDI amb canó epson?¿  Final

 • hola bon dia!

  aquests dies estem preparant el nou curs, i estem pensant en com ho montem tot de cara l'any vinent, 1x1, aules i tota la pesca.

  el problema que tenim és que el canó que hem escollit, l'epson, que sembla que és molt versàtil i no excessivament car, té el gran problema que no té el driver per anar amb el linkat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  aixó és molt greu!!!!! no es pot apretar des de dalt a l'empresa subministradora pq desenvolupi el driver?¿?

  aquesta gent que desenvolupa el linkat no pot crear aquest driver?¿?

  sóc partidari d'ubuntu, o edubuntu, com a distribució més extensa i amb una comunitat molt més gran al darrera, que sense ànim de lucre et pot solucionar aquests i d'altres problemes. tot i així volia donar una oportunitat al linkat, però sense si començar ja ens trobem amb aquestes.......


  "el soft és com el sexe si és gratis és molt millor"


  salut


  ferran
 • Hola Ferran,

  Amb una Ubuntu et funciona el canó? Quin driver fa servir?
  A la web d'Epson no he trobat cap driver per Linux.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • hola bones!

  gràcies per la resposta, la veritat és que els drivers per aquest projector concret no els he trobat tampoc en ubuntu (he buscat aquesta hora) ser que l'empresa posa traves cap a linux, però alhora en fabrica amb aquest sistema operatiu, una mica difícil d'entendre

  http://www.cleverdis-pdfdownloads.com/pdf_files/spr_epson_03_05_es.pdf

  sóc usuari de linux des de fa anys i la major part del temps amb ubuntu , i sempre que he acabat trobant el que buscava.

  el problema que m'he trobat amb el linkat és que l'únic lloc on buscar és en aquí......

  open suse pot desenvolupar aquests drivers? com ho hem de fer per anar resolents aquests problemes?
  ho ha de resoldre la comunitat?

  fins aviat


  i merci de nou


  ferran
 • Hola Ferran,

  Des del projecte es podria paquetitzar el driver per la Linkat, però sempre amb la condició de que el fabricant alliberi el driver. Si el fabricant no ho allibera és molt difícil fer alguna cosa.

  Es podria fer un driver amb enginyeria inversa mirant tot el transit que hi circula pel port USB, però pensa la quantitat de temps i diners que s'haurien de destinar i els que surten més beneficiats són els de Epson que sense fer res ja tindrien el driver per linux.

  El problema no és de la distribució sinó del fabricant que no desenvolupa el driver dels seus dispositius per Linux, per qualsevol Linux, perquè en definitiva tot és lo mateix, només canvia l'embolcall (distribucions).

  Entenc que per Ubuntu hi ha molta informació per la xarxa i que ha calat molt bé en usuaris novells de Linux, gràcies principalment al bon màrqueting de Canonical (empresa privada que desenvolupa Ubuntu i que té el negoci donant suport i serveis) però Linkat es basa en OpenSUSE, una distribució que fa molt més temps que es desenvolupa, que s'ha especialitzat més en l'àmbit empresarial i de servidors i que fa poc temps ha volgut renovar la seva comunitat donant unes eines noves i pioneres com el Build Service o el Suse Studio.

  Gràcies al Build Service és molt fàcil trobar programari per Linkat. Tot el que es paquetitza al Build Service és alliberat de forma automàtica i per tant el concepte de treball comunitari arriba el seu màxim nivell, només cal seleccionar la distribució i la seva versió per realitzar una cerca de programari, recorda que Linkat 3 = OpenSUSE 11.1:
  http://software…use.org/search

  Suse Studio és una eina web que permet realitzar distribucions basades en OpenSUSE amb uns quants clics, pots escollir el programari que vulguis, que sigui una Live o per instal·lacions normals, USB o DVD, etc...

  També hi ha un repositori extra que és Packman el qual disposa del programari que per motius de llicències en alguns països no es pot distribuir.

  Només recordar que en altres fòrum la gent que participa, com tu has dit, ho fan sense ànims de lucre i per tant pot passar que no et contestin, tampoc tenen cap obligació a respondre si no volen, en canvi, al fòrum de la Linkat treballem pels nostres usuaris, sobretot per les escoles i ajudem tant com podem.

  La Linkat no és només el DVD, també és el suport que hi ha darrera i la implicació que tenim de que una distribució basada en Linux pugui implementar-se a les escoles i en tot l'àmbit públic.

  Per això et convidem a fer servir la Linkat i a participar en aquest fòrum i estarem encantats de solucionar els teus dubtes lo més ràpid que puguem.

  Salut i Força Linux.

  Projecte Linkat
 • molt bé!

  gran resposta, tot i que discutir sobre quina distribució és més idònia és picar ferro fred, tants caps tants barrets....
  és evident que si tenim el linkat no li podem girar l'esquena de bones a primeres, l'important és prescindir de windows.
  com tu molt bé dius "Linkat es basa en OpenSUSE, una distribució que fa molt més temps que es desenvolupa, que s'ha especialitzat més en l'àmbit empresarial i de servidors" i diria que el tema de l'1x1 no és precisament això. tot iq ue és ben sabuda la seva utilitat amb els portàtils com molt bé dius també.

  si no recordu malament edubuntu ja va apareixer el 2005 i opensuse no va treure el nas fins ben be al cap d'un any.

  tot i aixó la nostra intenció és apostar per linkat amb els seus pros i els seus contres

  això dels canons és un problema real, perquè són els que tindrem a l'escola, i si la gent ja l'hi costa abandonar el windows, si a sobre li dius que el linux no és compatible amb les PDI, ja t'imagines la resposta que et donen, no?

  tots els que fa anys que anem amb linux ens hi hem barallat molt, i sabem molt bé que la comunitat si alguna cosa té és bona fe, i gairebé sempre trobes alguna solució. o canvies de distribució si les teves necessitats han canviat.

  en fi, moltíssimes gràcies per l'atenció i de ben segur que coincidirem sovint per ací!

  què fem amb els canons?


  salut

  If at first you don't succeed; call it version 1.0


  ferran colomer
 • Hola Ferran,

  Hi ha una cosa que em crida l'atenció. Per fer funcionar els canons de vídeo no cal cap mena de driver. Ara bé, estàs parlant d'un canó de la casa Epson i d'un driver i em ve al cap un model d'Epson que és un canó interactiu i aquí sí que cal el driver.

  Es tracta d'aquest canó de vídeo?


  Joan de Gracia
 • Hola Ferran,

  tens raó, és complicat discutir sobre quina distribució és millor, totes tenen coses bones i no tant bones.

  Pel tema del canó, no es pot punxar a la sortida VGA i fer-lo servir de forma "tradicional"? vull dir sense el USB.

  Quote

  de ben segur que coincidirem sovint per ací!

  Encantats de veure't per aquí.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola, bon dia!!

  """Hi ha una cosa que em crida l'atenció. Per fer funcionar els canons de vídeo no cal cap mena de driver. Ara bé, estàs parlant d'un canó de la casa Epson i d'un driver i em ve al cap un model d'Epson que és un canó interactiu i aquí sí que cal el driver.

  Es tracta d'aquest canó de vídeo?"""

  doncs sí, es tracta d'aquest!

  m'hi he estat barallant i la veritat és que l'he pas trobat.

  seguirem buscant......

  en fi, moltes gràcies per tot


  ferran
 • Hola Ferran,


  Doncs tractant-se d'aquest canó de vídeo, sembla que EPSON estaria desenvolupant el driver per a GNU/Linux. Ara bé, desconec quan el tindran fet.


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.