Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Instal·lació d'un disc dur en el servidor LINKAT2  Final

 • Hola,

  Disposo d'un servidor LINKAT2 (escoles LINKAT) he volgut instal·lar-li un disc de 2TB SATA per a còpies de seguretat del sistema. El cas és que en arrencar la LINKAT sembla que el disc original, on és instal·lada la LINKAT s'identifica com a sdb, en lloc de com a sda, com ho feia anteriorment.

  He mirat de modificar l'arxiu /etc/fstab canviant les referències /sda per sdb, però no funciona, el problema es produeix en el procés d'arrencada de la LINKAT que busca la /sda5, i no la troba i llavors s'atura la càrrega.

  Què puc fer? quin arxiu haig de modificar per indicar-li a la LINKAT que el disc d'arrencada és el sdb?

  Gràcies.
 • Hola,

  El disc dur on tens la Linkat sempre havia sigut el sda, no? Doncs has de fer que sigui sent sda per no tindre problemes i el nou disc que sigui sdb. Comprova les connexions dels discos durs a la placa base, el disc de la Linkat cal que estigui endollat a la entrada Serial ATA 1 i el nou disc al Serial ATA 2. Segurament tens el primer disc connectat en un altre que no sigui el 1 i com que estava sol era sda, però al endollar un altre disc s'ha convertit en sdb.

  A veure si és això.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.