Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

eyeOS  Final

 • Bon dia,

  He instal·lat en un servidor Linkat 3 un servidor eyeOS. Ho he fet a casa per fer proves i veure quines són les possibilitats d'instal·larlo al centre.

  De moment en la xarxa interna funciona perfectament, però no soc capaç de fer-lo anar des de l'exterior. Jo tinc una IP fixa. En el router el port 80 l'he dirigit al server.

  Algú em pot ajudar en la configuració. ??

  Moltes gracies

  joan
 • Hola Joan,

  Comprova que el firewall estigui desactivat, mira també des del Yast / Network Settings, selecciona la targeta de xarxa que fas servir i fes clic a "Edita" i a la pestanya "General" mira que tinguis seleccionat "El tallafoc està inhabilitat" i comprova les regles de NAT del router.

  En principi ha de funcionar pel port 80.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gracies per la ràpida resposta.

  Desprès de tornar a revisar tot allò que em comentes, no hi ha forma de connectar-se des de l'exterior. Des de qualsevol ordinador de la LAN va perfectament. Imagino que és alguna cosa del router ja que tot indica que la resta està ben configurat.

  Jo tinc en NAT configurat el port 80 per que redireccioni a la màquina servidor 192.168.1.xx.

  Mirant pels fòrums he vist que parla de connectar-se amb la següent URL: IP/apache-default/eyeOS, però en Linkat no trobo aquest apache-default i tampoc es connecta.

  A més hi han diferències en altres SO ja que habitualment apache va instal·lat en /var/www i en el nostre cas queda instal·lat en /srv/www/htdocs.

  No sé si tot això té res a veure amb aquest problema.

  Gracies de nou

  joan
 • Hola Joan,

  El problema té pinta que sigui del router, si des de la LAN pots connectar amb la URL http://192.168.0.240/eyeOS, des de l'exterior hauria de ser http://IP-centre/eyeOS.

  El problema no es troba a la ruta on s'ha instal·lat el Apache, és igual que estigui a "/var/www" o a "/srv/www".

  Les proves de connectivitat les fas des del mateix centre? Hi han Routers que no redireccionen correctament des del mateix centre, hauries de comprovar-ho des de l'exterior.

  Comprova que el port 80 de l'exterior ho redireccioni al port 80 del teu servidor, si no ho aconsegueixes, podries porvar amb un altre port, per exemple 1900, la ruta seria http://IP-centre:1900/eyeOS.

  També podries trucar al teu proveïdor d'Internet per que t'ajudes.

  A veure si ho aconsegueixes.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gracies per les ajudes però no hi ha manera de fer-ho entrar.

  Ara ho intentarem canviant el router per un de nou a veure que passa.

  Si sortim de l'enrenou ja us ho faré saber

  joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.