Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Connexió wifi  Final

 • Hola,
  Tinc un problema amb la connexió wifi del portàtil Toshiba nb200 amb linkat3. Quan s'engega es connecta bé però si tanco la sessió i canvio d'usuari ja no es connecta. Em demana contínuament la contrasenya i no es connecta. Vaig desactivar el fitxer loging.keyring, afegint-hi un .bak a darrera tal com s'explicava a la web del projecte 1x1. Quin pot ser el problema??
 • Pot ser, que si utilitzes la wifi per el network management, n'hi ha una opció en la configuració de la connexió sense fil, per activar-la per a tots els usuaris
 • Hola nbartis,

  Quina és la contrasenya que et demana? Contrasenya de xifratge WPA o WEP de router wifi, contrasenya de root o contrasenya de l'anell de claus?

  Cada usuari disposa d'un keyring propi al seu /home, intenta esborrar el keyring del nou usuari que es troba a /home/nou_usuari/.gnome2/keyrings/login.keyring

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola de nou,

  Gràcies pels dos suggeriments. He activat la connexió per a tots els usuaris al networkmanager i he eliminat el keiring de l'usuari root, per si de cas. El de l'usuari alumne ja el tenia eliminat. Després de tots aquests canvis continua sense funcionar. El curiós és que quan entro per primera vegada es connecta bé. L'ordinador entra amb l'usuari alumne. Si tanco la sessió i torno a entrar amb alumne ja no es connecta. Abans em demanava la contrasenya del router, que ja estava ben escrita i jo la confirmava però no es connectava. Ara, havent elimninat el keiring del root ja no em demana res, al cap d'una estona em surt l'icona del networkmanager amb una creu.
  Si reinicio l'ordinador es torna a connectar bé. Quan es tanca la sessió desconnecta la xarxa i no la sap tornar a connectar.
  Es podria reiniciar el networkmanager des del terminar? O potser és un problema de permisos? Alguna idea?
  Moltes gràcies.
 • Bones, pots reiniciar el network manager amb l'ordre rcnetwork restart com a root des del terminal.

  També ho pots fer des de l'entorn gràfic: amb el botó dret sobre la icona; deshabilites i tornes a habilitar la xarxa.

  El problema que comentes l'hem patit els dels centres 1 a 1 que hem volgut treballar amb linkat des del primer dia. Sembla que el driver del wifi no es torna a posar en funcionament correctament després de la suspensió.

  El Josep Maria Sardà va publicar una solució (desactivar i activar el driver manualment o amb un petit script) al seu bloc amb un vídeotutorial (http://bit.ly/b4thM5), i el Joan de Gràcia en va trobar una altra, que si no recordo malament era:
  Dins del directori /etc/pm/config.d, crear un arxiu anomenat config (de fet es pot anomenar com vulguis) amb dues línies:
  SUSPEND_MODULES="ath9k"
  S2RAM_OPTS="-f -p"

  Anna
 • Perfecte, activant i desactivant el driver manualment es torna a connectar.

  Moltes gràcies.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.