Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Impressora multifunció HP Photosmart B109  Final

 • Hola
  Intento instal·lar la impressora però no em deixa instal·lar el controlador.
  M'he descarregat hplip-3.12.9.run però com que no és un fitxer *.gz, no me'l deixa afegir des del Yast.
  Quan intento instal·lar-la com a scanner, ni me'l detecta
  David
 • Perdó, no he dit que estic treballant amb la Linkat 3
 • No cal que baixis el controlador ja que la Linkat 3 integra el HPLIP. El pots trobar a Aplicacions, Sistema, Monitor, hp-toolbox. Alla pots configurar un nou dispositiu HP. Si el teu model d'impressora no apareix al llistat sempre pots fer servir l'arxiu que has baixat o una versió mes nova.

  Enviat des de el meu GNU/Linux.
 • Quan faig això em diu que no troba cap device (dispositiu?). Clico a set up device i tant si trio wireless com USB em diu que no la troba.
  Gràcies
  David
 • Es tindria de veure si aquesta versió del HPLIP te la habilitat i els controladors per trobar aquest dispositiu. Si no es el cas sempre pots agafar el darrer paquet del HPLIP que trobaras a http://hplipopensource.com/ i seguir les instruccions. Per instalar el paquet tens de fer el seguent (agafat d'aquesta pagina: http://hplipopensource.com/hplip-web/downloads.html)

  To use the Automatic Installer, follow these steps:

  1. Download the file to a convenient location (e.g., home directory or desktop, etc).
  2. Open a console/terminal and cd to the location where the installer was downloaded. (e.g., cd ~/Desktop)
  3. Type in and run this command: 'sh hplip-3.9.12.run'

  De totes maneres desconec el efecte que pot tenir instal·lar un paquet d'aquest tipus que potser necessita certes dependències però en principi coneixent que la Linkat està basada en opensuse 11.1 doncs no hauries de tenir problemes.

  I abans de fer res d'això, si el dispositiu es de xarxa mira que no tinguis el tallafoc activat. Tinc entès que ve desactivat per defecte a la Linkat 3 però a opensuse 11.1 i 11.2 es motiu d'error en la instal·lació. La configuració del tallafoc la trobaràs al YaST.  Editat per: jordi.mercader, 26/Gener/2010 - 22:15

  Enviat des de el meu GNU/Linux.
 • He executat l'arxiu des del terminal, però a mig fer em demana la contrasenya de root, passa una estona i després diu que no ha trobat cap output en 300 segons. I a sobre diu que la contrasenya de root és incorrecta.
  Gràcies
  David
 • Hola David,

  La impressora Wifi ja es troba configurada i funcionant a altres ordinadors de la xarxa amb una IP fitxa?

  Si la impressora ja funciona correctament amb altres ordinadors, prova fent la instal·lació de la impressora des del menú Sistema / Maquinari / Impressió?

  Fes clic a "Nou" i et sortiran totes les impressores que hi han disponibles a la xarxa. Si no surt la teva, selecciona "AppSocket/HP JetDirect" i introdueix la IP de la impressora on diu "Host". Després selecciona la marca de la impressora "HP" i després el model que més s'assembli, com ara "Photosmart 100"

  A veure si et funciona.

  L'ordinador busca una impressora en xarxa, ell no sap si és wifi o per cable, mentre tingui una IP fitxa ja està bé.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Al final l'he pogut instal·lar a través del centre de control enlloc del yast. No em demaneu ben bé com, però ha funcionat a la primera.
  El problema que tinc ara és que quan selecciono el tipus de paper només em deixa triar opcions de paper de foto (A6). pot ser algun problema amb el controlador?
  Gràcies
  David
 • Hola David,

  Per modificar la mida del paper cal anar al menú Sistema / Maquinari / Impressió, fes botó dret a sobre de la impressora i selecciona "Propietats", a "Printer Options" trobaràs una secció que diu "Media size" on podràs modificar la mida del paper.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola
  Ja ho he provat, però només em surten papers tamany foto.
  He mirat la carpeta hplip i allà hi ha molts arxius *.gz però no el de la meva impressora.
  De tota manera he trobat per alguna banda que el controlador de la 4400 series (que si que està a la Linkat) fa que la impressora funcioni. El problema és que hi tinc un altre constrolador insta·lat i no se com desinstal·lar-lo per posar-hi el de la 4400.
  Ei, moltes gràcies pel suport.
  David
 • Per posar el controlador de la 4400 fes:

  Sistema -> Maquinari -> Impressió

  Esborra la impressora que tens ja instal·lada. Un cop esborrada, fes clic al botó nou. L'aplicació buscarà la teva impressora, després et demanarà un controlador, agafes HP i en el següent pas pots seleccionar el controlador que vulguis, el teu es el "Photosmart C4400" si no me equivoco.

  Salutacions.
 • Fet. Gràcies.
  Però així, encara no hi ha controlador per la B109n?
  I així, com es pot instal·lar l'scanner?
  David
 • Hola David,

  aquesta impressora és de xarxa, no? Si obres un navegador i poses la IP de la impressora segurament podràs utilitzar l'escàner i administrar la impressora.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Perfecte. Dóna molt poques opcions d'escaneig, però funciona.
  A veure quan es pot instal·lar el controlador adequat a l'ordinador.
  Moltes gràcies
  David
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.