Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Optimitzar la Linkat per al treball amb àudio.  Final

  • Hola!

    Sóc un nou usuari de la Linkat. Recentment m'han instal·lat un ordinador amb aquest sistema operatiu a l'aula de música i estic molt emocionat per les múltiples aplicacions que té (sobretot m?entusiasma el Rosegarden).

    El problema que tinc és que en obrir aquest programa seqüenciador surt un missatge dient que no tinc connectat el Jack Audio server i que el sistema té un temps de resolució força baix.

    Per al primer problema crec que he trobat una solució:

    - He afegit a les fonts del repositori l'OpenSUSE 11.1 (oss i non-oss): he trobat el "qjackctl" i puc treballar-hi (a nivell d?usuari). No sé si això és correcte... L'audacity no treballa amb el Jack connectat...

    - Amb aquestes fonts de repositoris hi ha uns sintetitzadors força bons per ser de codi obert: "ZynAddSubFX" entre altres...

    El segon problema no l'he resolt encara:

    - He indagat per internet i veig que hi ha algunes distribucions linux específiques per al treball amb àudio que disposen d'un kernel optimitzat per al treball a temps real

    - Altres distribucions es poden adaptar instal·lant els paquests adients. Em pregunto si la Linkat es presta a aquesta modificació.

    - Mirant per l'OpenSUSE, per al l'àudio, proposa altres alternatives en el treball a temps real que no acabo de comprendre.

    Agrairia que algú hem pogués portar una miqueta de llum en aquest tema. voldria que els alumnes coneguin el potencial d'aquest programari lliure.

    Gràcies.



    Editat per: fbarba3, 08/Gener/2010 - 16:23
  • Hola,

    Per aconseguir un kernel de baixa latència tens dos opcions:

    1. Recompilar el kernel de la Linkat amb les opcions més adients per treballar amb àudio. No és una feina fàcil, té molts riscos i cal fer proves, no facis servir un ordinador que estigui en producció, per que pot ser hauràs de reinstal·lar la Linkat si no ho fas bé.
    Et deixo una guia de la Wiki d'OpenSuse, comença a "Proceedures":
    http://en.opensuse.org/Configure%2C_Build_and_Install_a_Custom_Linux_Kernel

    2. Instal·lar un kernel ja compilat en baixa latència per OpenSuse 11.1 com ara el kernel-desktop que fa servir OpenSuse 11.2.
    ATENCIÓ - No es dona suport a aquest kernel. Pot deixar de funcionar altres dispositius de l'ordinador i pot ser que tinguis que reinstal·lar la Linkat.
    http://software.opensuse.org/ymp/Kernel:HEAD/openSUSE_11.1/kernel-desktop.ymp

    Salut.

    Projecte Linkat
  • Hola!

    Intentaré provar aquestes dues sol·lucions.

    És possible fer-ho en un ordinador virtual (VirtualBox o similar) per no fer malbé els sistemes operatius que funcionen? En el meu ordinador -on faig les proves- conviuen el windows-xp i la Linkat.

    Després de fer les proves podria fer les modificacions en la Linkat que ja tinc instal·lada.

    Gràcies per les informacions.
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.