Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Wifi amb adaptador USB  Final

 • Hola a tots,

  Voldria configurar la connexió a internet inalambrica amb Linkat3, però no m'aclareixo amb la configuració dels adaptadors wifi usb.
  Per a fer-ho més fàcil a casa hi tinc telefònica i l'empresa més gran del pais en comunicacions no ofereix ni drivers, ni assesorament, ni NA!.
  Simplement Linux no existeix i ja está.
  Ho he provat amb un altre adaptador USB (Dlink DWL-G122) i tampoc.
  Ja porto molt temps fent proves amb foros d'internet i no m'en surto...
  Molta salut
  Esteve
 • Pots fer funcionar l'adaptador USB Dlink, instal.lant el paquet ralink-firmware que trobaràs al DVD d'instal·lació de la Linkat. Un cop instal.lat reinicies l'ordinador i ja podràs conectar a xarxes Wifi amb el NetworkManager.

  Salutacions.
 • Hola,

  Perdona el retard però he tingut problemes de salut i no m'he pogut connectar.
  A la Linkat tinc el Ralink-firmware instal·lat però no sé com accedir al NetworkManager. No em surt la icona de les columnes a dalt a l'esquerra.
  Soc molt inexpert amb Linux i no sé que cal fer.

  Salutacions
 • Hola,

  Linkat pot gestionar la xarxa a través del Network Manager o bé a través de ifup. Això es pot controlar des del mateix YaST mitjançant el mòdul: Network Settings. A la primera pestanya del mòdul: "Opcions Globals" pots canviar això. Segurament tindràs seleccionat el: Mètode tradicional amb l'ifup i l'has de canviar per: Control per part de l'usuari amb el NetworkManager.


  Joan de Gracia
 • Hola,
  Primer que tot moltes gràcies per l'atenció, sobretot aquestes festes.

  Després.... tot i que tinc activat el NetworkManager, instal·lat el ralink-firmware i que la "informació del maquinari" del yast detecta el Adaptador USB amb nom i tot...

  Tururut, internet no va.

  Salut a tots i molt bon any
 • Si fas clic amb el ratolí al NetworkManager, aquest veu xarxes wifi ?
 • Hola,

  No veu cap xarxa.

  salut
 • Pots posar el contingut del fitxer /var/log/messages referent a la tarja wifi ?
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.