Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Valoració JTLinkat3 a la Cerdanya  Final

 • Hola a tots,sóc en Xavier Rodríguez de Puigcerdà i us volia escriure per explicar com ens ha anat avui aquí la Jornada Tècnica de Linkat 3:
  Per començar dir que la valoració personal que en faig de la Jornada és positiva, i així també m'ho ha semblat en general dels 12 representants de totes les escoles de Cerdanya (som un cas a part i nosaltres no podíem arribar a 24 de cap manera,doncs ja dic que han vingut de tots els centres i ZERs de la zona)

  Primer de tot i aprofitant que exercia d'amfitrió a l'Alfons I,hem començat un recorregut per l'escola que ja tenim en bona part ?Linkatada?.No som un centre petit (4 línies,700 alumnes i uns 80 ordinadors) i penso que si la gent va veient que la nostra experiència és satisfactòria,tindran menys ?por? al canvi.
  Així,hem vist el primer servidor de terminals que vam muntar al centre l'any passat en Linkat2 i com 4 ordinadors ?per reciclar? tornaven a ser operatius,després a la sala de mestres on hi han 3 màquines en arrencada dual (predeterminada en Linkat),hem anat després a l'edifici d'Infantil on hem vist un APD de la sala de mestres també en dual i a veure finalment el Servidor de Terminals nou i els deu terminals lleugers de catàleg i la intenció que tenim de poder arrencar els ordinadors de les aules del centre t des de xarxa per connectar-se en aquest servidor (cosa que de moment no podem fer pel tema de configuració de l'Heura i bla,bla...però això no toca ara).
  Els ha agradat molt l'aula i aquí ja han començat a demanar com poden ?reciclar? ells els ordinadors vells (i únics en algun cas) que tenen a les escoles aprofitant l'APD que a ells també els ha arribat del catàleg.
  Ens hem quedat una estoneta aquí per començar a remenar els escriptoris (diferents perfils) en aquest cas el d'Infantil.(Aquí per cert,m'he adonat que com que hi treballen nens petits alguns quadres estaven desconfigurats i algunes carpetes a dins d'altres...hauré de mirar lo de congelar escriptoris pels terminals,o recarregar la configuració)

  Desprès ens hem tornat a l'aula d'ordinadors de Primària i allà hem tingut problemes en molts per poder carregar els diferents perfils (dijous vam actualitzar les 24 màquines amb en Jordi de T-systems i he deduït que poder era alguna errada de les que ens va donar en carregar algun paquet).

  A la WikiLinkat hem anat una estona a l'apartat del Nautilus,aprofitant una explicació general d'escriptori,quadres,carpetes,cerca...doncs són molts els que no estan familiaritzats amb l'entorn. Penso que en aquest sentit,avui hem remenat força per veure el que pot ser el dia a dia amb Linkat.

  En quan al Ksanpshot,l'he explicat,i després enlloc de descarregar l'aplicació,hem remenat la mateixa funcionalitat des del GIMP (que el Pablo ens havia deixat en un fòrum...ho trobo molt pràctic). Hem anat veient la resta de programari de la Jornada (també hem explicat ràpid el Posterazor per exemple) i hem anat fent petits ?tastets? on en alguns (no a tots) ens ha donat temps d'anar fent ?mini-pràctiques?.(Per cert,vull agrair a en J.Painous el seu Cmaptools de la Jornada que ens ha servit d'exemple i l'he citat també com a font per poder trobar documentació)

  Hem deixat per la tarda el Record My Desktop perquè havia de comprovar configuracions de so, i al final ens ha funcionat correctament :-). Ha agradat força..(L'XvidCap es continua penjant a la versió definitiva...com a mínim és la meva experiència en diverses màquines¿poder faig quelcom malament?).
  També hem vist com configurar les unitats del servidor fent servir l'editor gedit a la consola (que avui hem obert tres o quatre cops per practicar amb el su) i han anat seguint bé en veure la documentació de la Wiki.(Per cert,ara miraré la recepta del ?1click? que m'ha semblat llegir-li a en Joan),i el Kdenlive l'hem vist,però no ens ha donat temps de fer cap pràctica perquè ens quedava poc temps i els assistents han mostrat molt interès en poder veure l'ITALC.

  En quan a l'ITALC,els he explicat que en el seu moment,seguint la documentació del Pau,vaig anar instal·lant paquets i claus a tots els ordinadors (per cert,alguna cosa no vaig fer del tot bé doncs tenim problemes de connectivitat que he reportat al fòrum i el pas que faré ara serà refer les claus).L'han trobat molt bona eina didàctica (fer explicacions amb funció demo per exemple) i tots m'han demanat a on podrien trobar tota la informació detallada per instalar i ficar-la en pràctica.(He contestat que la intenció és anar ficant tota la documentació a Wikilinkat...personalment provaré de fer les aportacions que estiguin al meu abast...estic tornant-me addicte al Record MyDesktop je,je ;-))

  Sento la extensió de la explicació,però feia dies que també volia explicar-vos una mica quina és la nostra situació actual al centre en referència a la Linkat ...i ¿quin millor dia per fer-ho?

  Salutacions a tota la comunitat linkatera.

  Xavier Rodríguez des de la Cerdanya que mai enganya.

  Xavier Rodríguez ...des de la Cerdanya que mai enganya ;-)
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.