Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes per reproduir DVD  Final

 • Ara que ja tenia al claustre convençut de que hem d'utilitzar Linkat se m'ha presentat un problema que està trencant la confiança en aquest sistema: La reproducció de DVDs amb Linkat 3, un element bàsic a les aules.
  Necessitaríem que quan es posi un DVD a un ordinador es reprodueixi fàcilment ("com en windows"). Doncs bé, només em trobo problemes:
  - Per defecte els DVD intenten obrir-se amb el Totem, però dóna un error i es tanca.
  - Si amb el botó dret l'obres amb el VLC, sembla que funciona però el so se sent tallat. Curiosament, si obres el control de volum, deixa de sentir-se tallat, però així no podem anar.
  - L'únic reproductor que he trobat que mig funciona és el MPlayer, però se salta el menú d'entrada del DVD.
  Si no trobem cap altra solució, com ho puc fer perquè els DVD s'obrin automàticament amb l'MPlayer?

  Nota: Les proves anteriors les he fet a l'institut i a casa, amb beta 2 i amb la definitiva i amb el pack de còdecs instal·lat, i ho he provat amb DVDs diferents. El resultat és sempre el mateix.

  Narcís Masmartí
  Coordinador TICTACTOC
  IES El Pedró
 • Hola Narcís,

  El problema del VLC és molt fàcil de solucionar.

  Obre el VLC, ves al menú Eines / Preferències a Àudio trobaràs "Sortida" i on diu "Tipus" cal posar "Sortida d'àudio UNIX OSS"

  Ara hauria de funcionar correctament.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Perfecte!

  Ja me l'he apuntada a la llista de xuletes importants. Crec que seria una bona idea posar-la a la wiki a l'apartat dels còdecs. Suposo que altra gent es trobarà amb el mateix problema.

  Gràcies.

  Narcís Masmartí
 • Hola a tothom!
  aprofito aquest fil per dir que els toshiba que envia el Departament si que obren el video correctament amb el Totem, però l'audio no respon. He habilitat el real player, però aquesta versió no reprodueix DVD.
  Hi ha algun programa que pugui instal·lar des de la linkat3 per poder veure i escoltar a pantalla completa els dvd elaborats a l'escola (algun programa tipus PowerDVD)?
  Gràcies.
  Pascual Sànchez
 • Hola,

  El programa VLC és el que busques.

  Obre el Yast / Software Repositories i afegeix aquets repositoris:
  http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/packman/suse/11.1/
  http://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/11.1

  Després obre el Yast / Gestor de programari i instal3la el programa VLC

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gracies per la resposta. M'està donant problemes amb !Libdvdcss repository! diu valid metadata not found at specified URL.
  No sé què fer perquè ho necessitem per una exposició i el VCL no s'obre i el totem obre bé el DVD però no se sent l'audio.
  A veure si algú em pot donar una solució :(
  Gràcies
 • Hola,

  el libdvdcss pot ser que estigui al repositori de Packman i també al de VideoLan, prova els dos que segur que un d'ells et funcionarà.

  Pots veure el contingut de cada repositori si selecciones "Repositoris" a l'esquerra de la finetsra del "Gestor de programari".

  Salut.

  Projecte Linkat
 • no trobo la solució :(
  he desinstal·lat el vlc i l'he tornat a instal·lar seguint les instruccions. Ara no apareix al menú principal però si intento arrencar un dvd amb el botó dret dient-li que faci servir el vlc sembla que obre però es tanca de sobte. La llibreria libdvdcss no la sé instal·lar, sembla que la instal·la però acaba donant el mateix problema.
  El totem no em funciona perquè el video es veu molt bé, però no se sent l'àudio.
  Volem fer una exposició a l'escola i necessitem els portàtils Toshiba del Departament per passar uns dvd que han fet els nens però em trobo amb aquests problemes i no trobo una solució ràpida per fer-los funcionar.
  Espero la vostra ajuda.
  Gràcies!!!!!!
 • Hola a tothom!!!!
  continuo sense poder veure dvd des de vlc o des de Totem, però he instal·lat el programa kaffeine que ve incorporat a la linkat 3 i es veu i se sent el dvd perfecte!!!
  Si algú tenia els mateixos problemes que jo igual pot ser-li una solució.
  Si algú té alguna idea de com poder veure els DVD amb vlc o totem (s'obre però quan ha de reproduir la pelicula es tanca de cop) us ho agrairia.
  Fins aviat!!!
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.