Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

jornada tècnica a Sant Celoni  Final

 • Hola a tothom, com a formador de la JT volia fer una petita exposició de com ha anat.
  La veritat és que no ha estat gens fàcil. Els ordinadors de dotació amb la Linkat 3 no porten tot el programari que s'havia d'explicar (cmaptools, escriptoris, ...), els repositoris no funcionaven, la connexió a internet s'ha hagut de configurar en tots, ... un pot solucionar problemes generals però si has d'anar un per un per que inclús les màquines eren diferents la cosa es complica.
  Els assistents han entés bé la problemàtica. De fet en altres JT sobre la Linkat les complicacions han estat molt més. Hem millorat i molt.
  Hem fet quatre o cinc instal·lacions noves en ordinadors que han portat els assistents. Havia fet còpia del DVD que ens vau donar. Al mateix temps anavem explicant el contingut de la Linkat3. Teniem dos projectors: un per a una instal·lació nova i un altre amb la web per a explicar el contingut.
  Sort que la idea de tenir un fórum engegat "in situ" ha donat moltíssima tranquilitat. Hi havia veus que no creien que funcionés. Felicitats, heu estat ràpids i, en el nostre cas, ens heu ajudat.
  Les wifis dels ordinadors portafolis han estat difícils de configurar per a funcionar. Les actualitzacions no estaven ben configurades i quan han funcionat a vegades no acabaven correctament. Tot i així, la impressió ha estat bona. Els assistents han sortit satisfets per a haver resol aquests entrebancs.
  El tema de l'ITALC ha interessat molt. Crec que s'hauria de detallar més. En la sessió, ha funcionat però... no sé ni com ho he fet. El tema dels permisos, els arxius que s'han de copiar, la creació de claus, què hem de fer en els clients, ..., m'ho he llegit uns quants cops i hi ha coses que pels que no en sabem prou s'haurien d'especificar més.
  Les notes de com instal·lar fonts, còdecs, google earth, veure les unitats les han seguit bé. En aquest últim cas, les unitats,...

  Hi ha un petit problema que no sé si algú també l'ha detectat. El programa CMaptools no deix posar accents. No surten. Se suposa que el teclat està ben configurat doncs a l'OpenOffice que si van o en gEdit.
  Si algú pot fer la recepta més detallada de l'ITALC seria d'agraïr.

  A reveure.
  Josep Painous Escofet
 • Gràcies Josep pel teu resum.

  Llàstima que l'equipament de l'aula no estigués actualitzat a Linkat 3 definitiva... pel tema del programari que faltava.

  Ens apuntem el tema de l'iTalc. Per comentaris d'altres seus, sembla que ha estat un dels temes que més ha interessat. Ens posem les piles per editar molta més informació a la wiki i per mirar de treure una mena de Manual en format PDF.

  Ens mirarem el tema dels accents en el CmapTools.

  I de nou, gràcies a totes i tots els formadors per l'esforç fet per tirar endavant la Jornada i que Linkat vagi cada vegada amb un pas més segur.
 • Hola a tot@s,
  un parell de coses més que s'hauria de mirar.
  **En els portfolio els escriptoris d'infantil i primària no hi caben dins la pantalla. No surten les barres laterals per a moure i per tant no són accessibles les icones de sota.
  **Quan connectes un canó a un portàtil la configuració pots controlar la que surt pel canó però la que hi ha en el portàtil tampoc hi cap en pantalla.
  Mirant la que dóna el canó pots treballar.

  Si hi ha solució no estaria de més fer una ressenya d'actuació.

  **Ah, per cert, les instal·lacions noves que es varen fer van anar perfecte.
  Salut
  Josep Painous Escofet
 • Una altra cosa,
  seria interessant, si fos possible, que a part de les instal·lacions que hi ha també hi hagués la de crear un servidor de lleugers.
  A la gent ens encanta poder reciclar aparells vells.
  A reveure
  Josep Painous Escofet
 • Quote

  **En els portfolio els escriptoris d'infantil i primària no hi caben dins la pantalla. No surten les barres laterals per a moure i per tant no són accessibles les icones de sota.


  Et refereixes als mini-portàtils?
 • Si que eren els mini portàtils.
  Josep
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.