Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Escriptori més intuitiu  Final

 • Sóc nova en tot això de la Linkat. Sóc coordinadora, ens han portat els ordinadors nous de la dotació del Departament, i em trobo amb un munt de dubtes.

  Per començar, trobo que l'escriptori ja podria portar per defecte, les icones dels programes més utilitzats pels alumnes: Tux Paint, JCLic, Kid Pix, Open Office, Mozilla...

  També seria útil que hi hagués una icona que servis per apagar l'ordinador o la sessió, sense haver de veure tot el llistat d'opcions.

  Gràcies per tot.
  Susana.
 • Hola Susana,
  no acabo d'estar del tot d'acord... ja que cada centre pot decidir quines icones vol tenir a l'escriptori. Ja que les que creus que són més habituals, pot ser que no ho siguin en un altre centre.
  A més a més, tenim a la Linkat3 els Perfils d'educació infantil, cicle inicial de primària i el Perfil d'alumnat de secundària. Crec que amb això es respondria perfectament al que demanes...
  font: http://www.degracia.info/2009/07/novetats-linkat-3.html

  Per apagar l'ordinador: sistema > atura > atura
  Si vols crear una icona d'aturada... ratolí sobre la barra (superior o inferior), clic dret > afegeix al quadre > atura. Quedarà una mini icona i fent clic ens dóna l'opció aturar l'ordinador.

  Salut!
  Manel
 • Hola Manel,

  després de veure la font que m'has deixat, entenc el teu desacord. No sabia que hi hagués aquesta opció i, tots els ordinadors nous que ens han arribat ho fan amb el perfil de secundària, per això el trobava difícil pels alumnes d'infantil i primària. Ja ho deia jo que soc nova en tot això de la LINKAT!

  Deixant de banda el tema de l'escriptori, no sé si tu em sabries ajudar amb un problema que em trobo amb el JClic.
  Amb el windows, puc fer que a la biblioteca apareguin tots els projectes que tinc descarregats a la carpeta de projectes a la boca S: Amb el linkat, no me'n surto. No sé què he de fer ja que la finestra que se m'obre és totalment diferent a la que s'obre quan ho faig desdel windows. No sé si m'explico.

  Gràcies per tot, Manel.
  Susana.
 • Hola Susana,

  El directori compartit "S" el tens en una màquina Windows o Linkat?

  Tens una guia on s'explica com configurar el Jclic i els directoris P, S i T.
  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,

  el directori compartit el tinc en una màquina Windows.

  Gràcies per tot.
  Susana.


  pablo.vigo

  Hola Susana,

  El directori compartit "S" el tens en una màquina Windows o Linkat?

  Tens una guia on s'explica com configurar el Jclic i els directoris P, S i T.
  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P

  Salut.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.