Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Error en instal·lar GRUP  Final

 • He intentat instal·lar LINKAT 3 BETA 2 en un portatil acer extensa 5230 Celeron i amb windows vista, opció dual, i al finalitzar la instal·lació hi un error amb el GRUP i no engega. Si que té les particions (vista, linux, swap, etc) però queda inútil el MBR. Que puc fer? Alguna recepta segura? Servei tècnic de systems especialista (no el noi que ve de tant en tant)?, altres seggeriments???
 • Hola,

  Quan arrenca de nou l'ordinador, et dona l'error o quan selecciones una entrada del GRUB?

  No pots entrar a la Linkat, però al Vista pots?

  Tens una guia per recuperar el GRUB aquí:
  http://www.xtec.net/at_usuari/guies/preventives/linkat/grub/

  A veure que pot ser.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Ja he mirat aquesta guia de recuperació, però no ha funcionat. Finalment, vaig optar per formatar tot i instal·lar només LINKAT 3.

  Com tenim 3 portàtils iguals, la meva pregunta és: puc intentar en un dels dos portatils que em queden fer una instal·lació dual (vista + linkat) i si ho aconsegueixo fer una imatge del TOT EL DISC DUR amb totes les seves particions per resataurar-la a l'altre portàtil ?????????????
  O tindré problemes pel tema de llicència del vista al instal·lar-se en una màquina diferent? Són portàtils amb llicencia del tipus OEM instal·lats al disc dur.

  Pot ser és millor alguna altra estrategia?

  Gràcies.
 • Hola,

  És possible fer la clonació de màquines si són iguals, l'únic que cal modificar a la Linkat és la forma de muntatge del disc dur. Per defecte agafa el Identificador del dispositiu, cal dir que agafi el nom del dispositiu "sda" normalment.

  Durant la instal·lació de la Linkat a l'apartat Partició a Muntatge per defecte, cal seleccionar el nom de dispositiu.

  Comprova després que la ruta del fitxer /boot/grub/menu.lst tingui la ruta com /dev/sda...

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.