Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

El linkat no té un programa de tipus CAD?  Final

  • Hola,

    la meva pregunta consisteix en saber si el linkat portarà algun programa del tipus CAD per a l'àrea de Tecnologia i que sigui compatible amb el format DWG.

    Gràcies.
  • Hola,

    has provat el qcad (Programes --> Tecnologia --> Qcad) ho dic perquè permet obrir fitxers de tipus DXF Drawing Exchage ... que suposo que AutoCad o AutoSketch podran generar.

    La llàstima és que no està traduït al Català ¿?

    Hola,

    he trobat un manual de qcad en castellà fet per al linex:

    http://www.guadalinex.org/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=4&lid=84

    O. Castell
  • Ep!!!,

    Que anem massa depressa !!!

    Les dues aplicacions que es troben en anglès, el qcad i el cinelerra aviat es trobaran traduïdes al castellà. Tingueu paciència :-))
    (Nota: tot just divendres aconseguia traduir-les al castellà i espero que aviat es pugin al repositori de la Linkat).

    Penseu que estem treballant per millorar dia a dia la Linkat. Hem de veure el projecte Linkat com una cosa viva !!!

    A més penseu que la vostra col·laboració és important per tal de millorar-la.

    Joan de Gracia
  • Hola,

    està be saber qui fa la traducció ... no sabia que hi havia gent treballant en el tema del departament d'educació ....

    com s'aconsegueix aquest honor? o està reservat a uns quants?

    O. Castell
  • Hola Òscar,

    Més que traducció he intentat donar sortida a un problema que tenia la Linkat. He cercat la forma de traduir al castellà els dos paquets que penso són prou importants. A d'altres distribucions ja existeixen traduïdes al castellà, per què a la Linkat no?

    Com s'aconsegueix l'honor de participar en el projecte..... doncs fica-li ganes  i empenta! A més, per què no formules la pregunta sobre com es trien els formadors del DE? ja ens coneixem, oi?

    Aquest projecte ens afecta a tots i és una oportunitat única per avançar en l'impuls del programari lliure als centres docents. I la millor forma de fer-ho és col·laborant i compartint el coneixement.

    Òscar, cal millorar la Linkat, aportar solucions, participar-hi i deixar-nos de romanços. Linkat és la distribució que tenim, que la versió 1.0 hauria hagut de ser millor....sense cap mena de dubte, però per això mateix l'hem de millorar. Personalment he fet una petita aportació al projecte que penso que molta gent amb dificultats amb l'anglès agrairà, no creus?

    Deixem el fòrum per intervencions més constructives.

    Joan de Gracia
  • Hola Joan,

    no entenc perquè dius que la meva intervenció "no és constructiva". O és que en el moment en que es demana informació de "com es fan les coses" hi ha algú a qui li sap mal d'explicar-ho?

    Em sembla bé resoldre dubtes i preguntes als companys però si linkat ha de ser una distribució que ens englobi a tots tots s'ha de poder (com a mínim) participar en la seva construcció. O és que som comunitat per unes coses i per altres no? No portem males pràctiques ja viscudes en altres àmbits que, com tu acabes de dir, ja ens coneixem. Intemtem tenir un esperit de transparència amb la linkat o ens passarà com fins ara i el projecte fracasarà ja que no representarà a tota la comunitat.

    Personalment crec que s'hauria de fer públic a la web de linkat el funcionament que està tenint el tema de la traducció i desenvolupament de la distribució, qui en participa, com i de quina forma, les fonts de finançament, etc ... i engegar d'una vegada per totes un circuit de participació obert amb cara i ulls com hi ha a OpenSuSE, KDE, GNOME, DEBIAN, LINEX, ... Crec que fins ara ningú ho ha demanat però penso que si es segueix l'esperit del PL s'ha de fer públic per tota la comunitat catalana ... i sinó que no ens vengui PL als que fa molts anys que el defensem i en treballem (que ja ens coneixem, no Joan?).

    I bé Joan, com tu dius: Com es trien els formadors del DE? ja que vols que formuli la pregunta!. Jo no tinc res a amagar, tu si?
  • L'Òscar diu com es pot contribuir a les traduccions.

    Pel que fa al Cinelerra, el codi font distribueix també els fitxers .po per a la traducció de les cadenes. Si algú que hi entén --d'edició de vídeo, vull dir-- s'hi posa, amb poc temps es poden tenir les cadenes de treball preparades.

    El poedit pot ser una ajuda en la traducció d'aquests textos. O el bluefish.

    El que no sé, ara, és el canal per a la integració de les traduccions. En aquest cas, el Departament hauria de ser un bon canalitzador. I indubtablement, tenim el de Softcatala.

    Miquel
  • Ja tenim el QCAD i el Cinelerra en castellà.
    Tenim que comprobar el bon funcionament i el posarem al repositori de la Linkat.

    Salutacions,
    Pablo.


  • A veure no confonguem gimnàsia amb magnèsia.. :-)

    L'única cosa que he fet ha sigut cercar la forma de traduir aquests dos programes a un idioma que no sigui l'anglès (en aquest cas al castellà). Donat que he tingut sort en aquesta tasca, he fet arribar al Departament la "recepta" perquè en una propera actualització de la linkat els docents poguem disposar d'aquests programes i que es puguin fer servir. Penseu que per a molts docents el fet que un programa estigui en anglès és un problema!!!!

    En aquest sentit, i per fer una comunitat constructiva al voltant de la Linkat, us animo a fer arribar les vostres col·laboracions. Jo n'he feta una amb aquests programes, però si algú o la mateixa gent de Softcatalà obren un projecte per traduir al català aquests programes...doncs millor que millor, tot això que haurem guanyat.  :-))

    Per cert, la meva propera aportació que faré al projecte Linkat serà provar el suport NTFS d'escriptura a través de NTFS-3g. Que consti que no estic inventant la roda !!!! però considero que provar-ho, comprovar que amb la Linkat funciona i reportar-ho al Departament és un bon esport...si algú ho vol fer..... doncs millor que millor, tots guanyem i menys feina per a mi :-)))))

    I abans d'acabar, el projecte Linkat perilla però no pas per la manca de transparència o no,  deixem-nos de romanços, aquí la política hi juga un paper important i són els polítics els que tenen la clau per fer fracassar (o no) el projecte. !!!! I per altra banda els docents, juntament amb els alumnes, som els usuaris finals i pel que veig, menys els històrics, poca gent fa servir el programari lliure.

    Joan de Gracia
  • Ja teniu al repositori la nova versió del Qcad i del Cinelerra en castellà.

    Salutacions,
    Pablo.
  • Donç bé,

    anem per lliure ... segur que farem molta feina en favor del tema comú. no? De totes formes, bona feina ... segueix així jo ja sé que ho fas amb tota la bona voluntat del mon.

    O. Castell
  • Bé,

    Merci Òscar pel teu escrit. De fet, i crec no equivocar-me, que tots volem que el projecte Linkat arribi a bon port i que la col·laboració de tothom en aquest projecte és imprescindible. Cadascú pot aportar el que sap, cal que sumem esforços i donar a entendre que el programari lliure és molt més que una moda.

    Treballem tots plegats :-)

    Joan
  • Hola,
    després de fer la pregunta de sobre si el linkat portaria algun programa del tipus CAD, vaig estar mirant per la xarxa que hi havia a part del QCAD, ja que aquest comparat amb l'Autocad no és gens pràctic. El que he trobat és un programa en versió windows i en versió linux que s'anomena BRICSCAD que és una clonació de l'Autocad, però és de pagament (val uns 350€). Hi ha versió per descarregar de prova de 30 dies prorrogable a 60.
    El problema és que només l'he pogut provar en windows, ja que he intentat instal·lar-lo en ubuntu i en mandriva 2007  i no ho he aconseguit, per un tema de desconeixement sobre permisos en linux. Cal dir que necessita el wine 2.0 o superior per treballar tot i que no cal tenir una partició amb windows. Espero poder-ho solucionar i poguer-vos dir si realment funciona tant bé com la versió windows.

    Joan Pellicer
  • Hola Joan,

    No es tracta de comparar si el QCAD és igual de bo que l'AutoCAD. Es tracta de determinar si des del punt de vista pedagògic pot ser usat en comptes de l'AutoCAD.

    Hem de pensar en fer un canvi d'hàbits i per ensenyar CAD i si QCAD és prou bo per fer la tasca docent i si es fa servir haurem fet un pas molt important.

    M'ha agradat el comentari del BRICSCAD, el preu d'aquest paquet és molt més econòmic que l'AutoCAD.

    Joan de Gracia

  • [quote author=jpellic2 link=topic=189.msg1132#msg1132 date=1163433232]
    El problema és que només l'he pogut provar en windows, ja que he intentat instal·lar-lo en ubuntu i en mandriva 2007  i no ho he aconseguit, per un tema de desconeixement sobre permisos en linux. Cal dir que necessita el wine 2.0 o superior per treballar tot i que no cal tenir una partició amb windows. Espero poder-ho solucionar i poguer-vos dir si realment funciona tant bé com la versió windows.
    Joan Pellicer
    [/quote]

    Joan,

    Si li cal funcionar amb el Wine és perquè, en el fons és una aplicació windows. Possiblement els programadors l'han comprovat i la veuen estable i executable en l'entorn.

    Al Linux, QCad no és tampoc l'únic programa disponible. En aquest enllaç:

    http://search.c…b&q=brlcad


    tens accés al BRL-Cad. Una altra eina lliure, que a més pot funcionar en entorn Windows. El que cal és que hi hagi gent que coneixent el funcionament d'aquests programes i el nivell d'ús en centres, faci les anàlisis i emeti opinions fonamentades sobre la seva viabilitat.

    Miquel

  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.