Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

instal.lació unitats s p t  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

 • Hola, he rebut els ordinadors amb linkat i per muntar les unitats s t p les trobo a partir de la xarxa windows, i la persona que els va venir a instal.lar va dir que fes muntar volum, etc. però no es guarda a l'escriptori ni enlloc, i el que voldriem es que fos més accessible. He mirat pel forum i les guies i tal, però em diu per començar que "Instal.leu mitjançant Red Carpet el paquet pam_mount que es troba al repositori de Linkat", i la meva pregunta és, On trobo aixó del Red Carpet? ho he buscat al Yast i no ho trobo. així com el pam_mount, on el trobo? i també qué és el repositori de Linkat? on ho trobo?

  Agrairia que algú m'ho podes comentar, perque esperava que el técnic de T system m'ho expliqués però encara no sé quin dia vindrà i en tot el mes no ha vingut, i voldria començar a preparar-los.
  Gràcies anticipades

  Josep Masó
 • Hola Josep,

  El Red Carpet és un prograam que es feia servir en Linkat 1 per instal·lar programes, en Linkat 3 ho pots fer amb un altre programa. Els repositoris són llocs on es troben els programes, poden ser DVD, CD, carpetes locals o fins i tot URL d'internet o de la xarxa local. Les actualitzacions en Linkat es realitzen per repositoris que es troben al nostre servidor i els ordinadors es connecten per internet per fer l'actualització.

  Per instal·lar nou programari cal anar al menú Ordinador / Yast / Gestor de programari, aquí podràs instal·lar el paquet pam_mount i podràs seguir amb la guia.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,

  ja he trobat el gestió de programari i com instal.lar-lo. però ara em diu que insereixi el cd "Linkat 3.0-0 (disc 1)", ho he provat clicant a ignora, torna-ho a provar, i res, em demana el cd.

  També m'he baixat la maqueta de linkat 3 de la pàg. web i l'he gravat en un dvd a veure si anava bé, i tampoc. Em posa Local install failed i que no és valid el rpm-file.

  Què faig ?????

  Cordialment

  Josep  Editat per: jmaso, 28/Setembre/2009 - 15:42
 • Hola Josep,

  és normal que et demani el DVD per que el programa es troba al DVD.

  Quote

  També m'he baixat la maqueta de linkat 3 de la pàg. web i l'he gravat en un dvd a veure si anava bé, i tampoc. Em posa Local install failed i que no és valid el rpm-file


  Quan dius "màqueta" vols dir el DVD de Linkat 3 o t'has descarregat la maqueta pel teu ordinador?

  Per fer la instal·lació necessites el DVD de la Linkat 3 que pots descarregar des de la nostra web:
  http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=P%E0gines&func=display&pageid=6

  Si com dius no pots fer la instal·lació des del Gestor de programari, obre el DVD i navega fins la carpeta suse/i586/ i a dins trobaràs el paquet pam_mount-0.47-12.14.1.i586.rpm, fes doble clic per començar la instal·lació.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • hola Pablo, ja m'he descarregat dos vegades la linkat3, un que deia linkat3beta2 i un altre que diu linkat 3.0 beta dvd iso, iamb els dos no em deixa.
  Em posa "No s'ha trobat el paquet /media/linkat3beta2/linkat3neta2/suse/i586/pam_mount-0.47-12.14.1 i586.rpm al suport-" És com si ho hi fos al dvd.
  M?he fixat que a la web poseu que ocupa 4.3 gb, però al baixar-se m'ocupa nomes 270 mb descomprimit i tot, i els fitxers de la carpeta suse ocupa 0Kb. no sé si això és correcte.

  No sé que fer-hi més.

  Josep
 • Hola,

  No s'ha descarregat correctament el DVD, prova a fer la descàrrega des de Softcatalà:
  http://ftp.softcatala.org/linkat/3.0/linkat3beta2.iso

  A veure si et funciona ara i ho aconseguim.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, després de provar-ho vàries vegades (amb l'explorer no funcionava bé)he aconseguit descarregar tot el dvd (almenys ocupa 4.3Gb)amb el firefox, però no aconsegueixo instal.lar el pam-mount.
  Quan el clico i comença a instal.lar em surt aquest missatge d'error :

  "No s'ha pogut instal·lar el paquet /media/linkat3beta2/linkat3beta2/suse/i586/pam_mount-0.47-12.14.1.i586.rpm.

  Detalls:
  Subprocess failed. Error: RPM failed: error: Failed dependencies:
  libHX.so.13 is needed by pam_mount-0.47-12.14.1.i586


  Què he de fer més ?

  on és l'error?

  Per què em costa tant? no hauria de ser més fàcil?

  salutacions

  Josep
 • Bona tarda a tothom,
  també tinc problemes amb les unitats s, p i t amb la Linkat 3. Vaig trobar una guia per a instal·lar-les, però era la de la Linkat 2. Tal com diu, vaig instal·lar el Pam_mount.conf, però a l'hora de trobar-lo dins de etc/security, el que hi ha és un Pam_mount.conf.xlm que no puc modificar tal com diu el tutorial. Si us plau, que puc fer.
  Xavier
 • Dedueixo doncs, que vols la solució per a la Linkat3...si fos així,la guia a seguir seria la de Wikilinkat en l'apartat de completar la instal·lació.

  Has de tenir en compte si el teu servidor és W$ (normalment amb ip 192.168.0.100-com el de l'script que allà apareix)...o Linkat (normalment amb ip 192.168.0.201),per canviar doncs aquest paràmetre...si així fos,canvia també on diu S per "programari",on diu T per "treball" i on diu P per "professorat".

  Espero que et serveixi.
  Xavier Rodríguez
 • Gràcies Xavier. He trobat un document en el que em diuen com modificar el Pam_mount.conf.xml per a la Linkat 3. El que ara no puc fer és desar l'arxiu amb les tres línies que he afegit. Em dóna el següent missatge:

  "No teniu el permís necessari per poder desar aquest fitxer. Comproveu que la ubicació estigui ben escrita i torneu-ho a intentar".

  Hem podeu donar solucions al problema? Només fa unes setmanes que em tracto amb la Linkat i no pensava que fos tant diferent al Windows.

  Xavier
 • Hola, Xavier, et comente com ho faig jo:
  1.-obres una consola (Aplicacions > Sistema > Terminal del GNOME).
  2.- t'identifiques com a superusuari amb el comandament "su"
  3.- Et demanarà la contrassenya de superusuari: la introdueixes (no la veuràs).
  4.- com a superusuari, executes: "gedit /etc/security/pam_mount.conf.xml",
  5.- s'obre un editor de textos amb el qual pots afegir les línies corresponents, tal com explica la wiki, entre les línies "!-- Volume definitions --" i " !-- pam_mount parameters: General tunables --"
  6.- Piques desar.

  7.- no oblides canviar també l'arxiu gdm tal i com indica la wiki:
  8.- (continuant com a superusuari, "gedit /etc/pam.d/gdm")
  9.- fas les modificacions que diu la wiki, i deses.

  Si encara no ho tens clar, ens ho comentes, algú t'ho explicarà millor.
  --
  Jesús  Editat per: jpedros2, 01/Octubre/2009 - 09:19
 • Hola Josep,

  Quote

  No s'ha pogut instal·lar el paquet /media/linkat3beta2/linkat3beta2/suse/i586/pam_mount-0.47-12.14.1.i586.rpm.


  Tens un problema de dependències, no és res greu, però cal fer una cosa abans.

  Obre el Yast i ves a "Software repositories", fes clic a "Afegeix" i selecciona "DVD" (Cal que el DVD de la Linkat estigui dins). Una vegada afegit el DVD com a font d'instal·lació, obre el "Gestor de programari" i fes la instal·lació del pam_mount.

  Ara ja no t'hauria de donar error.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, anem avançant de mica en mica, (pot ser sóc una mica pesat però...). Ara no em deixa editar el fitxer pam_mount.conf.xml. Ja entro com a root, i tal i no em deixa, o no vaig al lloc on entrar per editar-lo. és a dir, obro el fitxer però no em deixa enganxar.
  Com ho faig per editar el fitxer, per afegir-hi les linees i tal? On he d'anar per poder editar ?

  Gràcies per endavant, però per mi tot això és com molt nou, i tinc ganes de fer-los funcionar pq els mestres me´ls demanen ja.

  Salutacions

  Josep
 • Gràcies. Problema solucionat.

  Xavier
 • Hola Josep,

  el programa que pots fer servir per editar el fitxer és el "gedit", obre un terminal, autentica't com a root amb la comanda "su" i executa el programa "gedit", una vegada obert el programa obre el fitxer que vulguis modificar.

  Salut.

  Projecte Linkat

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.