Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

SOS...DESPRÉS DE REPARAR ERRORS LINKAT NO DEIXA ENTRAR A WINDOWS  Final

 • Hola a tothom,
  fa unes quantes setmanes em vaig decidir a instal.lar la linkat en mode dual(amb opció windows) al meu oridnador personal. Fins ahir encara havia estat de configurar l'ADSl i la impressora. Quan he intantat instal.lar còdecs o progrmari nou em donava errors constantment. Finalment ahir vaig intentar reinstal.lar la linkat a l'opció "REPARAR". Tot anava bé, durant la reparació del sistema es van tobar molts errors del tipus "fitxers EXT 3 partició /dev/sda7 es corrupte" o "paquets cups, hal, ntp i postfix amb problemes" o "error en el carregador d'arrencada", etc. En tots els errors em donava l'opció de reparar. Així ho vaig fer i l'ordinador em deia que tot s'estava reparant amb èxit. Quan vaig acabar de reinstal.lar "amb èxit" em va torna a sortir un missatge de "errors en la instal.lació". Finalment vaig decidir sortir de la reparació i vaig tornar a reiniciar l'ordinador. Aquí van començar els meus problemes. L'0pció de reiniciar amb WINDOWS ha desaparegut i l'odinador carrega directament la linkat sense preguntar. L'única opció que em dona es: SUSE LINUX O SUSE LINUX(a prova de fallides) i carrega la primera opció per defecte. Desde linkat puc accedir als documents que tinc a la partició D del disc dur on tinc documents i de la partició C puc veure la carpeta de Windows però quan hi entro no es veu res, aparentment està buida. Estic desesperat, no tinc internet, no puc imprimir, no puc accedir a documents que tinc a la C... Espero que no s'hagi perdut tot, doncs no tinc còpies de seguretat de molt arxius. Algú em pot ajudar!!!???

  Gràcies,

  Joan Martínez R.
 • Hola Joan,

  segurament els teus documents encara es troben a la partició "C", però no s'haurà muntat la partició.

  Per muntar la partició cal obrir el Yast / Partitioner. Fes clic a Discos durs - /dev/sda, a la dreta et sortiren les particions, cal seleccionar on tens la "C" i fer clic a "Edita", aquí dins trobaràs l'opció Punt de muntatge on hauràs d'especificar on es muntarà. ex: /Windows/C

  Per afegir el Windows com a opció d'arrencada pots veure informació en aquesta web:
  http://oswaldozenky.blogspot.com/2009/02/agregar-windows-al-grub.html

  Al fer la "Reparació" has fet malbé més coses que les que has arreglat.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  he fet tot el que em diu al teu missatge i després he fet el que diu l'oswaldo a la seva pàgina; ha tornat a aparàeixer windops a les opcions d'arrencada però quan tries auqesta opció em sembla entendre que diu que C no està muntat i dona error. Finalament he de tornar a triar open suse i entrar-hi.

  Gràcies,
  Joan MR.
 • Hola Joan,

  Anem a comprovar si hi ha informació a la unitat "C":
  Des de Linkat pots arribar a veure el contingut de la "C"? Si està muntada com t'he dit, hauria d'aparèixer a /Windows/C.

  Fent l'ordre "df -h" des de terminal i com a root, s'hauria de veure muntada.

  Salut.  Editat per: pablo.vigo, 01/Octubre/2009 - 12:48

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  la C no està muntada;apareix /windows/C* i tinc entès que l'asterisc vol dir que no està muntada. Què puc fer per muntar-la?

  Gràcies,
  Joan MR.
 • Hola,

  obre un terminal i com a root escriu l'ordre "fdisk -l", amb aquesta ordre apareixeren totes les teves particions i discos. Busca on es troba la teva partició de windows. Segurament serà /dev/sda1 i amb format nfts.

  Després fes:

  mkdir -p /windows/c
  mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /windows/c

  Si tot va bé, hauria de muntar l apartició de windows a /windows/c

  Salut.

  Projecte Linkat
 • hola Pablo,
  he tornat a fer tot el que em dius però em surt:
  "Failed to mount /dev/sda2: no es permet l´´us de l'operació"
  Mount is denied because NTFS is marked to be in use... tria una opció:
  opc 1: If you have wind then disconnect the external device by clicking on the "safe ve remove herdware" icon in the ...
  opc 2: If you don't have windows then you can use the "force" exemple comandament:
  mount -t ntfs-3g /dev/sda/windows/C -o force
  Qùe puc fer????
 • Hola,

  prova amb "ntfs" sense el "-3g" o sinó amb l'opció "-o force"

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.