Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Gus+Saga+Ldap+Samba(PDC)  Final

 • Bon dia,

  Estic fent proves per realitzar l'alta massiva d'usuaris a partir de les consultes de saga, mitjançant el programa GUS. Aquesta part m'ha anat tot be, però en canvi a l'hora de configurar Samba com PDC ni GUS, ni mitjançant YasT, em crea el usuari equivalent per samba quan creo un usuari Ldap. I tinc que recorre a crear l'usuari mitjançant la comanda passwd -a super, per exemple. Amb això tot correcte, tinc que modificar algun paràmetre en GUS perquè m'ho faci automàticament? O es que aquesta opció no es suportada per GUS?

  En principi he revisat la part de configuració Ldap en el servidor SAMBA i quant faig la prova de connexió amb l'ldap en surt, connexió correcte. A veure si algú em pot donar un cop de mà.

  Gracies
 • Hola,

  Samba es configura com a PDC a través del YaST2. Si l'has configurat correctament, qualsevol usuari nou que creïs a través del mateix YaST ja té habilitat el connector amb Samba i es creen les contrasenyes per a aquest servei. En tot cas, quan dónes d'alta un usuari, mira les opcions que t'apareixen a la pestanya "Connectors" aquí t'ha d'aparèixer l'opció "Gestiona els paràmetres del compte Samba" marcada. Així, aquest usuari ho és de Linux i de Samba.

  D'altra banda, el programa GUS té en compte que els nous usuaris que es donen d'alta incorporin els atributs necessaris per poder treballar amb Samba. Així, qualsevol usuari creat amb el programa GUS és usuari de Linkat i de Samba.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  Aparentment esta ben configurat, que em podries posar al forum o enviar per correu, els fitxers de configuració de Samba i Ldap,i els que creguis convenient per poder comparar-los amb els meus, a veure si trobo l'error?¿

  I si no es demanar massa, com que m'imagino que esteu fent proves de laboratori amb això mateix amb la Linkat 3, si també ho teniu provat no estaria malament tenir aquesta info de cara al proper curs o millor dit de cara a setembre.

  Com a proposta de cara a la Linkat 3, estaria bé incloure dintre de l'script de configuració de l'aula, alguna opció del tipus vols quin tipus de validació vols fer:
  ldap
  ldap+samba
  ldap+samba(PDC)
  Samba(PDC)

  Encara que ja he vist que durant la instal·lació ho pots configurar, però penso que ho facilitaria.

  Per cert l'script transforma.pl que teniu pel ftp de la Linkat em servirà per la Linkat3 ?¿
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.