Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

escriptori infantil i primaria  Final

 • Hola.
  Crec que els escriptoris personalitzats per infantil i primària són una novetat molt interessant d'aquesta linkat 3.0. No obstant hi ha algunes observacions que crec que facilitarien la feina als més menuts:

  - Seria interessant que els alumnes no haguessin d'escriure "infantil" ni "primària", la manera més fàcil per a ells és clicar en alguna icona. Podrien aparèixer els usuaris locals en la pantalla d'inici?

  - Sota de les icones hi apareix el text a que fa referència. Podria ser que les lletres fossin més grans i vistoses (fàcils de llegir). També podrien formar part de la pròpia icona.

  - En el tuxpaint la finestra que s'obre no ocupa el total de la pantalla. Personalment jo crec que com més gran millor. Per fer que el tuxpaint es vegi a pantalla sencera canvio l'ordre a la aplicació i li poso "tuxpaint --fullscreeen". El mateix passa amb altres aplicacions que la finestra que s'obre no és maximitzada.

  -L'Openoffice és el mateix per tots els perfils d'usuari, però per a l'alumnat més petit els hi és aconsellable treure icones innecessàries i que les que hi hagi siguin més grans.

  -Amb l'icona d'apagar de l'escriptori s'obre una finestra amb diverses opcions :hiberna, bloqueja, apaga, reinicia... però no hi surt surt de la sessió. Jo unicament hi inclouria apaga i surt, per no confondre.


  - El doble clic és dificil a 2n de primària, molt difícil a 1r , i impossible a infantil. Es pot fer que les icones s'obrin amb un simple clic?


  Això és tot. Totes les observacions són constructives i personals; i independentment d'això crec que que aquest nova distribució cada cop té un nivell més alt i que ara per ara no té res a envejar a qualsevol altra "edulinux". Felicitats.

  eloi  Editat per: ebarrach, 13/Juliol/2009 - 19:45
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.