Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

La linkat es muy pesada.  Final

 • Creo que en otros post esto se ha comentado, se tendria que ofrecer alguna alternativa para poder adelgazar la linkat , porque esta claro que su peso es sinonimo de todos los programas que ofrece con su simple instalación , pero creo que tambien tendria que ofrecer una opción mas ligera para poder personalizar esta al gusto de cada usuario. En definitiva ejecutar aquello que realmente necesitas y disponer de manera rapida de lo que necesitaras en un futuro gracias a los repositorios.

  Esto es una critica constructiva claro esta, pero aprovecho para felicitar a toda la gente porque esta linkat en su conjunto es una gran distribución.
 • No hi ha previst afegir l'opció de l'escriptori XFCE o LXDE?
 • Hola,

  És veritat que la Linkat és molt pesada, però durant la instal·lació tens l'opció d'instal·lar els paquets que vulguis i dir que no s'instal·lin uns altres. Per defecte es proposa la instal·lació de molt de programari per que si tens una màquina bona i prou espai al disc, puguis gaudir de tot el programari.

  El XFCE ja s'incorpora a la Linkat, però per defecte s'instal·la el GNOME. Caldria fer el canvi amb els patrons durant la instal·lació.

  Potser seria bo crear un nou pattern que instal·li el mínim de programari.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Doncs si, crec que es tindria que dissenyar un model d'instal·lació per equips amb maquinari limitat.

  També es veritat que molts centres educatius arrosseguen ordinadors molt antics (P3, 128 RAM, 10GB HD) i que si, que aquest maquinari es a extingir però també molts centres (la majoria potser) no tenen recursos per substituir maquinari antic.

  Sempre he cregut que l'oportunitat d'or per la Linkat es l'adaptació en maquinari antic/limitat/precari, vaja, una segona o tercera vida. Jo mateix he donat aquesta segona o tercera vida a mes d'un ordinador instal·lant una distribució molt popular que integra per defecte l'escriptori XFCE.

  Enviat des de el meu GNU/Linux.
 • Hola, acabu d'instalar la Linkat 3 a un netbook especificament el acer aspire on 150bd i detectu el mateix problema es massa pesada i s'enporta molts del recursos del ordinador.
  Estaria be una actuallitzacio per a la opcio de treurecoses pesants etc..

  M'agradaria fer una consulta a carrec personal: He estat instantant descarregal el VLC media player per a la Linkat 3 i no he trovat cap versio compatible, si algu em podes ajudar. Gracies


  Atentament picluk  Editat per: linpicluk, 25/Novembre/2009 - 23:06

  Pro Gow 2 Ranked player
 • Hola,

  El VLC el podràs instal·lar fent clic en aquest enllaç:
  http://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/11.1/vlc.ymp

  Salut.

  Projecte Linkat
 • a mi em surt relatiu a l'enllaç de l'VLC media player:
  El fitxer o l'enllaç d'instal·lació que heu obert no conté instruccions per a aquesta versió de l'openSUSE.
 • Ups, és veritat, no funciona.

  Llavors cal afegir al Yast el repositori del VLC i després fer la instal·lació amb el gestor de programari.
  http://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/11.1

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.