Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Congelació d'escriptoris Linkat3  Final

 • Hola a tothom,

  En Joan de Gràcia en aquest fòrum va penjar un script per congelar escriptoris molt interessant i que funciona perfectament ( reitero les gràcies, a mi m'ha estat de gran utilitat ) però des del meu punt de vista té un inconvenient. Aquest inconvenient l'he descobert ara que vull congelar tots els ordinadors de l'institut: el procés de congelació dels escriptoris és lent i tediós, fins i tot amb l'ajuda dels tècnics de T-systems.
  Considero imprescindible que la versió Linkat3 porti de ?sèrie? un sistema de congelació d'escriptoris senzill d'instal·lar com el deepfreeze de windows.

  També aprofito el missatge per comentar que haver de descarregar imatges iso de Linkat tan grans té més inconvenients que avantatges. Potser hauríem de tenir dues imatges una de sistema amb els programes essencials que tots coneixem ( com a màxim 1Gb ) i una altra imatge amb programari addicional. La gent de Guadalinex ho tenen estructurat d'aquesta manera.

  Salutacions cordials i moltes gràcies

  Jordi Maymí
  IES Marta Mata de Salou
 • Hola Jordi,


  L'script que vaig preparar funciona bé per a usuaris locals. Entenc que l'has aplicat en el cas de clients d'aula. En aquest cas, el procés té lloc a través de la xarxa i és més lent.

  Des del Projecte estem treballant en aquest sentit per poder "congelar" els escriptoris.

  Pel que fa les imatges de Linkat, en principi penjarem la ISO típica de 4.7 Gb. Pensa que fer imatges més petites representa que molts programes els hauràs de descarregar igualment des de la xarxa. No obstant, t'agraim l'observació.

  :-)


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.