Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Copia del clonezilla desapareguda  Final

 • Després de fer una còpia (imatge) d'un ordinador amb el clonezilla es realitzà la recuperació en un altre ordinador idèntic. La restauració no va ser bona i l'ordinador té problemes de funcionament: no entren els usuaris, no va internet ...
  Al reintentar fer la restauració de nou vaig observar que no trobava el directori i el fitxer on s'havia desat la imatge original i després de cercar-la al servidor no la vaig trobar a /home/super/clonics/ ja que el directori clonics no existeix i per tant no es troba la imatge.
  No sé si es un problema de la creació de clònics a través del clonezilla o que hi ha un problema al desar dades a l'ordinador.
  Donat que és la 2ª vegada ( en dos dies) que es dona un problema al desar dades, em fa pensar en algun mal funcionament del servidor.
  Curiosament el dimecres a la tarda vaig tancar el servidor al marxar del centre i al dia següent va engegar amb tota normalitat. És possible s'hagin perdut les dades de dimarts (tema anterior) i dimecres per aquesta desconnexió?

  Manel
 • Hola Manel,

  El procés de restauració de la màquina va anar bé. Segurament el problema el trobaràs amb la IP. Crec recordar que la IP NO es va canviar i per tant té la mateixa IP que la màquina original. Aquest és el motiu pel qual no entren els usuaris.

  Pel que fa la restauració de la imatge, si no s'ha esborrat del directori /home/super/clonics, l'hauries de poder trobar. Pensa que el missatge que et dóna el clonezilla és que no troba aquest directori i això pot ser degut a la IP assignada en el moment d'arrencar aquest programa.

  Resumint, intenta canviar les IPs a través del YaST (Escriptori-> Administració del sistema) i veuràs com funciona l'ordinador correctament.


  Joan de Gracia
 • Resolt el problema amb el servidor (canvi d'un disc dur, tornaré a provar la restauració de la imatge. Ja he comprovat que la imatge que vam fer amb el clonezilla hi és.
  Mercès
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.