Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

No funcionen els clients després d'una nova instal.lació.  Final

 • Mentre estava actualitzant el servidor se'n va anar la llum i no va haver manera de recuperar-lo. Rebo el flamant DVD i faig una instal.lació nova: Funciona tot menys la connexió com a usuari LDAP. Al servidor funcionen tots els usuaris, no així als clients. Es podria fer una xuleta de les dades de configuració?

  Jo em pensava que no calia fer res, que tot estava previst fent una nova instal.lació, però es veu que no.
 • Hola,

  Em va passar exactament el mateix quan vaig modificar l'arxiu resolv.conf

  Has de comprobar que al servidor l'arxiu resolv.conf tingui com a servidor de norms la mateixa IP del servidor Linkat (o bé, localhost):

  search intracentre
  nameserver localhost


  Si com a nameserver tens posades les IPs dels DNS del DE, llavors podràs connectar-te a Internet des del mateix servidor però els clients LDAP NO es podran connectar.

  Joan de Gracia

  P.S: Això ja em va passar temps enrere i en Pablo Vigo ens va donar la solució.
 • Ja ho he provat tot. Jo diria que aquesta versió última té algun problema. Estic per instal.lar la primitiva que ja m'anava prou bé.
  Per cert avui a casa he actualitzat amb red carpet i , pifiada, me l'ha deixat amb problemes l'ordinador. No ha estat capaç d'instal.lar L'Open i altres actualitzacions, però si que m'ha esborrat el que tenia. Ara torno a instal.lar i em dóna problemes la tarja de so, tal i com ja molts dien al fòrum.
 • No he probat la versió 1.0 amb l'estructura client/servidor amb la validació a través de LDAP.

  Al centre sí que tinc la beta 2 amb validació LDAP i em vaig trobar amb el problema que et vaig comentar.

  Quina versió tenies instal·lada a casa. L'actualització de la beta 1 a Linkat 1.0 té precisament el problema de l'OpenOffice, pel que sembla de la beta 1 a la beta 2 el projecte OpenOffice van canviar uns paquets.

  No obstant val la pena que hagis esmentat els problemes al fòrum per tal que s'intentin arreglar.

  Joan de Gracia
 • Hola,

  Penso que ja se on és el problema de l'autenticació dels clients. Has fet una instal·lació nova del servidor i els clients no poden trobar el servidor perque has de tornar a executar l'script de configuració als clients. Cal executar als clients com a root: /etc/Linkat/Linkat.sh install
  Si et diu que ja està aplicada la configuració, cal desinstl·lar-ho abans amb aquesta ordre: /etc/Linkat/Linkat.sh uninstall

  Salutacions.
 • Ja ho tinc. Al final era trivial. Jo em pensava que amb la instal.lació tot venia fet, però no. En realitat cal activar el servei NFS d'exportació de directori. Caldria que ho fes automàticament.
  Problema resolt.
 • Hola,

  relacionat amb la instal.lació del servidor, per si serveix a algú més. S'ha de tenir en compte de canviar la IP del servidor en el DNS (Named) en cas que per necessitat s'hagi de canviar la IP del servidor. És a dir, que si canvio 192.168.0.201 que bé per defecte per 192.168.1.8 (en el meu cas) m'ha estat necessari anar a /var/lib/named/master/IntracentreX i canviar la IP de la entrada servidor.intracentre perquè agafi la nova configuració i tot funcioni bé. Apart el NFS no s'activa per defecte al servidor ¿?.

  O. Castell
 • El servidor NFS no s'activa per defecte durant la instal·lació, però estem treballant per que ho faci. Dintre de poc hi hauren noves version que arreglaràn aquest problema.
  Estem treballant també perque no trigui tan de temps a aplicar la configuració (servidor i client) durant la instal·lació.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.