Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Instal·lació, problemes i suggerències  Final

 • Hola he instal·lat linkat al meu ordinador particular i explico com ha anat:

  Tinc dos discs un ide i l'altre sata.
  Al principi mostra un problema "l'eina de partició parted que utilitza yast2 ... no pot llegir les particions dels disc dur /dev /hde ...Podeu ignorar aquest missatge si no teniu previst fer servir aquest disc ..."
  He ignorat i ha presentat una proposta de partició del segon disc. Finalment ho he fet manualment.

  He triat l'opció "ordinador autònom" i han començat a fallar alguns paquets : "words-words, atk, bluez-libs, libjpeg, ..." Sera el disc?
  Podria haver un control d'integritat de les imatges?

  Al veure que no rutllava he triat l'opció "ordinador client" i tot ha anat bé. Tot el que he vist funciona: jclic, internet, edu, openoffice, ...
  Els videos divx no van i els mp3 no l'he mirat.

  Tinc el problema que no puc veure les particions ntfs del disc ni l'altre disc formatat amb fat32. Què serà? Sí que puc veure una partició amb suse 10.

  Una suggerència, el tuxpaint no estan instal·lats les imatges per enganxar.
  També de la sèrie tux hi ha un joc molt entretingut. Super tux??, que es podria instal·lar.
  No he mirat els programes de gràfics, però hi ha un molt complert: xnview, que a més hi ha versió per windows. També podria ser una bona opció per instal·lar.

  Salutacions i a veure si algú em pot ajudar amb el tema de les particions i disc dur.

  Xavier
 • Hola, referent al problema dels discs podria ser que la instal·lació de linkat hagues malmes la taula de particions. Hi ha un problema conegut que suse 9.1 en alguns casos fa això. El partition magic detecta un error (#114).
  No ho tinc clar ja que en aquest disc hi ha 3 windows xp i suse 10, que funcionaven correctament, amb el gestor d'arrancada GAG. ara amb la instal·lació de linkat igual he fet alguna cosa mal. Ja ho miraré.

  Al instal·lar com ordinador autònom que fallan paquets, he baixat una altre imatge i gravat altre cd. Al cole veig que a un ordinador puc instal·lar sense errors i en altre hi ha errors (amb el mateix cd). Serà el lector de cd?

  Xavier
 • Pot ser que hi hagi algun problema al descarregar la ISO, o que algun component de l'ordinador no funcioni correctament.
  Si no funciona el Mplayer, s'ha d'instal·lar el paquet XVID. El podeu trobar al repositori de la Linkat.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.