Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Aplicacions educatives de KDE  Final

 • Hola.

  Tot i que queu optat per l'escriptori Gnome crec que no s'hauria de deixar perdre els paquets educatius de KDE (molt més nombrosos que els de Gnome), amb més diversitat d'àrees i edats, i amb molta més capacitat d'innovació (en tenen diversos en el "laboratori", a punt de sortir).

  He mirat al repositori que comenteu  http://download-linkat.xtec.net/opencarpet però o no l'he trobat o no l'he sabut trobar.

  Daniel Fortuny
 • Hola Daniel,

  Els programes del projecte KDE-Edu (http://edu.kde.org/) són des del primer dia a la llista de paquets que s'han d'incorporar a la Linkat 1.0. A la primera beta encara no hi apareixen, però ens consta que l'equip de desenvolupament hi està treballant i esperem que hi siguin a la següent.

  En concret havíem pensat incloure a la instal·lació per defecte aquestes aplicacions:

  - KStars (planetari)
  - Kalzium (taula periòdica)
  - KHangMan (el penjat)
  - Kturtle (logo)
  - KBruch (càlcul)
  - KmPlot (traçat de funcions)
  - Kpercentage (problemes de percentatge)
  - KTouch (entrenamet de teclat)
  - KWordKiz (endevinalles)
  - KEduca (tests)

  Tenim dubtes en aquests, que podrien anar al repositori pero no a la instal·lació per defecte:

  - Kig (geometria interactiva)
    Molt bo, però el Geogebra (ja inclòs) té prestacions superiors.
  - KMessedWords
  - KWordKiz
  - KVerbos

  També volem incorporar el TuxType (entrenament de teclat).

  Hi ha un altre conjunt de programes educatius ja integrats (GCompris) que no apareixen al menú en la primera beta. També s'ha de solucionar.

  Tots els suggeriments de paquets educatius seran benvinguts, i més encara si venen de companys com tu, que coneixeu el tema a fons (http://www.xtec…tuny/projecte/)!


  Francesc Busquets
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.