Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Configuració impresores  Final

 • Hola, dues preguntes una mica genèriques:
  -En configurar una impresora i escollir el fitxer ppd, de vegades surt més d'un recomanat. Pot ser que segons connectis la mateixa impresora per l'usb o per lpt1, vagi bé un o l'altre? Vaig fer unes quantes proves amb una hp815C i al final em sembla que passava això.
  -Algunes impresores connectades per usb i configurades correctament de sobte deixen de funcionar. Vas al control d'impresora i surt com pausada (amb els zzzz) i encara que facis "Repren la impresora" no hi ha manera. És com si la connexió d'impresora no l'associés a aquesta connexió. Llavors l'única manera d'arranjar-ho és esborrar la impresora i tornar a configurar la nova impresora que detecta.
  Atentament,
  Joan
 • Hola Joan,

  Estic fent proves amb una impressora HP 895c i per ara no em falla. La deixaré uns quants dies a veure si veig alguna cosa estranya.
  Et falla quan fas alguna cosa en especial o simplement de sobte?

  És preferible realitzar la instal·lació de la impressora amb el Yast.

  Salut.
 • Hola Pablo,
  La veritat és que la pregunta era una mica genèrica. Ara he fet alguna prova amb la connexió USB i la impresosra HPDesjet 815C. Et comento.

  -Si connecto de nou la impresora amb l'usb s'inicia el configurador i tot va molt bé.
  -Un cop configurada la impresora, puc apagar i/o desconnectar l'usb que quan torno a connectar-la segeuix funcionant bé. Mentres està desconnectada, al mirar les impresosres, està com a preparada (encara que no ho estigui).
  -Si tinc la impresora apagada però connectada amb l'usb i imprimeixo, S'ENCÉN SOLA i comença a imprimir!
  -Si la tinc desconnectada (l'usb) i li dono imprimir, llavors deixa la impresora en pausa (des del panell, a l'cona indica zzzzz) i llavors ja no hi ha manera de "desaturar-la". Ni engegant, ni dient-li "Reprén",...

  Bé, he fet unes quantes proves i diria que va així. El problema meś greu és el de no poder "desaturar-la" (amb l'opció reprén no fa res). Suposo que el problema ve més de fons: el sistema operatiu no mira l'estat de la impresora fins que no envia un treball (per això surt sempre com a preparada encara que no ho estigui i, un cop no la detecta en intentar imprimir, la marca com a pausada i ja no hi ha manera...)
  Bé, espero que serveixi. Quan pugui provo més a fons la connexió en paral·lel. Atentament,
  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.