Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Edició d'imatges i gràfics a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 16/Maig/2018 - 13:36

A la Linkat existeixen diferents aplicacions de programari lliure i multiplataforma (Linux, Windows i Mac OS X) per editar imatges i gràfics vectorials, però els més importants són GIMP i Inkscape.

GIMP és una aplicació que permet al tractament d'imatges i fotografies. Els usos típics inclouen la creació de gràfics, logotips, el canvi de mida, canvi de colors i la combinació d'imatges.

Inkscape és un programa dissenyat per al dibuix de gràfics vectorials, es pot utilitzar per crear i editar il·lustracions, diagrames, gràfics, logotips i quadres complexos. Inkscape pot representar formes vectorials primitives (per exemple, rectangles, el·lipses, polígons, arcs, espirals, estrelles i quadres 3D) i text.

Teniu disponibles manuals en català d'aquestes aplicacions: