Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Imatge virtual de la Linkat 22.04

Enviada per jgraci25 el 03/Maig/2023 - 12:50

Des del projecte Linkat compartim amb vosaltres la imatge virtualitzada de la nova versió de la Linkat 22.04. Aquesta imatge té com a finalitat facilitar l'accés a aquesta nova versió de Linkat sense necessitat de fer-ne cap instal·lació. Per utilitzar aquesta imatge, cal tenir a l'ordinador el programari de virtualització VirtualBox.

VirtualBox és un programa de virtualització lliure que permet engegar sistemes operatius convidats. Les "màquines virtuals" que s'usen a dins del VirtualBox emulen un ordinador amb tots els seus components: memòria, adaptador de xarxa, disc dur, sistema de so, etc. Això ens permet executar qualsevol sistema operatiu i treballar-hi de forma simultània.

Virtualbox té la possibilitat d'importar imatges ja creades de màquines virtuals. Aquestes imatges contenen el sistema operatiu i la configuració de la màquina de forma que, un cop importada la imatge, el sistema operatiu es pugui iniciar directament. En aquesta guia descobrireu com importar aquestes imatges.

VirtualBox es troba disponible per a diverses plataformes, des de la pàgina web de descàrregues del projecte:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Podeu descarregar-vos la imatge virtual de la Linkat 22.04 des d'aquest enllaç: https://ja.cat/linkat-vm-2204