Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Què és VirtualBox?

Enviada per francesc.koga el 05/Nov/2020 - 19:03VirtualBox és un programari lliure de virtualització que ens permet engegar sistemes operatius addicionals (sistemes convidats) dins del sistema operatiu principal del nostre ordinador (sistema amfitrió). Les "màquines virtuals" creades pel VirtualBox emulen un ordinador amb tots els seus components: memòria, adaptador de xarxa, disc dur, sistema de so, etc. Això ens permet instal·lar-hi qualsevol sistema operatiu, com si es tractés d'un ordinador nou i treballar-hi de forma simultània.

Es tracta d'una manera molt senzilla i efectiva per provar un sistema operatiu diferent, i resoldre els dubtes i les qüestions que moltes vegades es plantegen al respecte: 

  • Quines diferències té a nivell d'usabilitat?
  • Quines aplicacions hi ha?
  • En cas contrari, quines alternatives hi ha?

Una altra característica del VirtualBox és la possibilitat d’importar imatges ja creades de màquines virtuals. Aquestes imatges contenen el sistema operatiu i la configuració de la màquina de forma que, un cop importada la imatge, el sistema operatiu es pot iniciar directament. En aquesta guia descobrireu com importar aquestes imatges.

VirtualBox es troba disponible per a diverses plataformes, des de la pàgina web de descàrregues del projecte:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads