Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Des de Garrigàs, a l'Alt Empordà...

Enviada per admin el 14/Mar/2009 - 06:56

A l’Alt Empordà, oberta a la badia de Roses hi ha la petita escola de Garrigàs. Una escola rural que sobreviu i segueix endavant gràcies a l’empenta i la col·laboració dels pares i mares dels alumnes, de l’ajuntament de Garrigàs i de tots els professionals de l’educació que hi treballen.

Les noves tecnologies fa temps que han arribat a l’escola, però la major part dels dispositius han quedat obsolets degut a l’incessant desenvolupament i evolució de la tecnologia.
Fa gairebé un mes, es va valorar la proposta de fer servir la distribució educativa Linkat en la seva modalitat de servidor de terminals. La Directora de l’escola va recolzar la proposta de remodelar l’aula d'informàtica, part del programari, la instal·lació d’un servidor per a la Linkat i la interconnexió de tots els perifèrics en xarxa. El problema de l'antiguitat del maquinari i la possibilitat de donar una segona vida al maquinari antic de l’escola va fer que ens animéssim tots plegats en empènyer aquest projecte.
Els resultats són que els nens saben fer anar sense dificultat els programes educatius inclosos en la Linkat, com el JClic (un conjunt d'aplicacions informàtiques que permet fer diversos tipus d'activitats educatives com ara: associacions, jocs de memòria, activitats d’exploració, identificació i informació, puzles, activitats, de resposta escrita, activitats de text, sopes de lletres i els mots encreuats. O bé el Gcompris, una col·lecció d’aplicacions educatives per a nens i nenes d’educació infantil i cicle inicial i mitjà de primària, amb més de cinquanta activitats que s’agrupen en sis blocs: matemàtiques, jocs de taula, descobrir l’ordinador, d’experiència, d’entreteniment, de lectura. A més del GNU Solfege, una eina musical pensada per al món de l’educació, que està orientada a l’aprenentatge de les escales, ritmes i notes musicals. Aplicacions de geometria i càlcul (Geogebra, Dr. geo, KBruch o Ksig), d'astronomia (Stellarium, Kstars o Celestia) o aplicacions per l’estudi de les llengües (Klettres o Kverbos).

Gràcies a la recuperació de les quatre màquines velles, a l’escola de Garrigàs disposem pràcticament d’un ordinador per nen i és la primera escola de primària de la ZER Alt Empordanesa que treballa amb la Linkat 2 des de totes les màquines del centre.

Per veure algunes imatges de l'escola