Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Alliberada la nova Linkat edu 16.04

Enviada per pablo.vigo el 23/Jun/2016 - 15:01

Ubuntu allibera cada dos anys una versió "Long Term Support" que significa "Suport de Llarg Termini". La Linkat es basa en aquestes versions LTS degut a l’estabilitat i als 5 anys de manteniment que ofereixen. Aquesta nova versió té suport fins al 2021.


Ja teniu disponible per descarregar les imatges de la nova Linkat edu 16.04 i Linkat Lleugera 16.04:

Aquestes noves versions de Linkat, basades en Ubuntu 16.04 LTS, ofereixen una selecció de programari lliure i gratuït en català d'ofimàtica, multimèdia i educativa i també unes configuracions específiques.


La Linkat edu 16.04 disposa de l'escriptori clàssic de GNOME suportat per Ubuntu amb la qual cosa es manté l'estil clàssic de la Linkat.


La Linkat lleugera es la versió dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades i permet allargar la vida útil dels ordinadors. L'escriptori que s'utilitza és LXDE, un escriptori molt lleuger que consumeix pocs recursos.


La darrera versió Linkat edu 14.04 té suport fins al 2019 i, per tant, és una versió totalment operativa. Els ordinadors amb Linkat edu 12.04 s'haurien d'anar actualitzant ja que es disposa de suport fins al 2017.


La Linkat edu 16.04 no disposa del perfil Servidor de Centre. El perfil Servidor de centre es basa en Linkat edu 14.04 i té suport fins al 2019.


Teniu més informació sobre els components d'aquesta versió a la WikiLinkat de la Linkat edu 16.04