Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

X Jornades de Programari Lliure

Enviada per annaluque el 16/Jun/2011 - 13:17

Els propers 30 de juny i 1 de juliol se celebrarà a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona de la  Universitat Politècnica de Catalunya, la desena edició de les Jornades de Programari Lliure, les X-JPL.

Les JPL tenen com a principal objectiu la difusió del programari lliure.

En elles es debat com potenciar l'ús del programari lliure a la societat en general, i a la recerca, desenvolupament i docència en particular.

També són un bon moment per donar a conèixer les activitats on intervé el programari lliure que actualment es porten a terme a les diverses universitats catalanes i també en altres sectors del país, inclosa l'administració.

En ocasió d'aquests 10 anys d'existència, la temàtica de les jornades girarà al voltant de 2 eixos bàsics:

  • Repàs històric: d'alguna manera o altra volem oferir un balanç de les fites més rellevants assolides pel Programari Lliure en aquest període
  • Tendències de futur en el programari lliure: Portarem reconeguts experts en la matèria per tal que ens ajudin a discernir l'esdevenidor del programari lliure en els seus diversos àmbits (escriptori, dispositius mòbils, bases de dades, ofimàtica, temes legals, societat, educació, etc.)

També comptaran amb la presència d’Arcadi Oliveras, Professor Titular d'economia de la UAB i president de Justícia i Pau, que oferirà una xerrada sobre tendències del programari lliure en l'àmbit econòmic, social i jurídic.