Wiki Linkat

Scratch

De Wiki Linkat

Imatge:LogoScratch.png

Scratch és un entorn i un llenguatge de programació a la vegada, que té com a objectiu que els més joves puguin aprendre a programar mitjançant la interacció amb diversos objectes que els ajudaran a conèixer els conceptes del desenvolupament de programari d'una manera simple però eficient.

A l'Scratch és fa servir qualsevol objecte al que dictem algunes accions que ha de desenvolupar, com caminar, després pronunciar alguna frase, etc. Així doncs, guiats per un major, en Scratch els més petits podran seleccionar accions i atributs amb els quals modificar els objectes que es visualitzen en el programa, de manera que podrem crear un gos que sigui molt afectuós o que sempre tingui ganes de menjar. També ens permet executar diversos programes d'exemple que ens mostraran com interactuar amb aquest entorn.

Totes les accions que proposem al programa gairebé es fan arrossegant els objectes amb el ratolí, modificant únicament els valors que hi contenen a dins, tan fàcil com encaixar les peces d'un trencaclosques unes amb d'altres.

A Scratch podem posar tants tants escenaris i objectes com desitgem, fent servir aquells que porta incorporat el programa, o bé creant-los nosaltres mateixos. A més també podem fer servir sons o afegir-ne de nous.