Wiki Linkat

Linkat lleugera 18.04

De Wiki Linkat

La Linkat lleugera és una versió adaptada que requereix pocs recursos de memòria RAM i CPU per a portàtils de recursos limitats, ordinadors personals ultraportàtils (Netbooks) o ordinadors antics.

Aquesta versió es basa en Lubuntu, la distribució més lleugera de la família d'Ubuntu que té com a lema "menys recursos i més eficiència energètica", utilitzant per a aquesta tasca l'entorn d'escriptori LXDE.


Instal·lació Linkat Lleugera

La instal·lació de la Linkat Lleugera es pos realitzar a partir del DVD de la Linkat Lleugera o partint d'una Lubuntu, en aquesta guia s'explica la instal·lació a partir de la ISO de la Linkat, però si teniu una Lubuntu i la voleu transformar a Linkat, podeu consultar l'enllaç següent Transformar una Lubuntu a Linkat Lleugera.

Per començar amb la instal·lació, primer de tot s'ha de descarregar la ISO de la Linkat Lleugera.

Descarregar ISO

La ISO (Imatge de disc) es pot descarregar des dels enllaços següents:


- Versió de 64 bits:

La seva suma md5sum és 5b5e7dbcd69b592fb139ba6572a41241
La seva suma sha1 és  526fbff1105d838db7fb7e1c2ec8d3039863ef15


- Versió de 32 bits:

La seva suma md5sum és 9435139dbba0713605b057377bb8c8e8
La seva suma sha1 és 80c39f1a8674e49d6f0f52a483c0a2207da9f165


Iniciar la instal·lació

Una vegada s'inicia l'ordinador amb el DVD o USB instal·lador de la Linkat Lleugera, es mostra la imatge següent.


S'ha de seleccionar Instal·la "Linkat edu 18.04 lleugera" directament per iniciar la instal·lació.

Si es selecciona Arrenca "Linkat edu 18.04 lleugera" Live, arrenca la versió Live i després es permet realitzar la instal·lació fent doble clic a la icona de l'escriptori.

En aquest manual s'explica la primera opció, aquesta és la següent pantalla que apareix.

Una vegada s'ha carregat la instal·lació, es demana l'idioma, en aquest cas s'ha de seleccionar Català.També s'ha de seleccionar el teclat que es farà servir, s'ha de seleccionar Espanyol - Cataà (Espanya, L amb punt volant).A la següent pantalla es dona l'opció de marcar Baixa actualitzacions durant la instal·lació i Instal·la el programari de tercers.

No és obligatori marcar aquestes opcions.Tot seguit es demana es demana on s'instal·la el sistema operatiu, la pantalla que surt depèn de que hagi instal·lat a l'ordinador. En les imatges següents es veu una instal·lació amb el disc dur vuit.A la pantalla On sou? es demana la localització de l'ordinador, podeu introduir la vostra ciutat o la més propera.A la pantalla següent s'ha d'introduir el nom, nom de l'ordinador, nom d'usuari i contrasenya.

A l'exemple següent s'ha fet servir l'usuari suport.Una vegada s'ha pressionat el botó Continua, comença la copia de fitxers.Una vegada ha finalitzat la copia de fitxers es demana reiniciar l'ordinador per iniciar per primera vegada el sistema.Aquest és l'aspecte de la pantalla d'inici de sessió, s'ha de seleccionar l'usuari creat i introduir la contrasenya de l'usuari.La imatge següent mostra l'aspecte de l'escriptori de la Linkat Lleugera. La instal·lació ha finalitzat.