Wiki Linkat

Linkat lleugera 16.04

De Wiki Linkat

La Linkat lleugera és una versió adaptada que requereix pocs recursos de memòria RAM i CPU per a portàtils de recursos limitats, ordinadors personals ultraportàtils (Netbooks) o ordinadors antics.

Aquesta versió es basa en Lubuntu, la distribució més lleugera de la família d'Ubuntu que té com a lema "menys recursos i més eficiència energètica", utilitzant per a aquesta tasca l'entorn d'escriptori LXDE.


Instal·lació Linkat Lleugera

La instal·lació de la Linkat Lleugera es pos realitzar a partir del DVD de la Linkat Lleugera o partint d'una Lubuntu, en aquesta guia s'explica la instal·lació a partir de la ISO de la Linkat, però si teniu una Lubuntu i la voleu transformar a Linakt, podeu consultar l'enllaç següent Transformar una Lubuntu a Linkat Lleugera.

Per començar amb la instal·lació, primer de tot s'ha de descarregar la ISO de la Linkat Lleugera.

Descarregar ISO

La ISO (Imatge de disc) es pot descarregar des dels enllaços següents:

El seu md5sum és 9332445f2c07bb16399104f06c31e44a

Iniciar la instal·lació

Una vegada s'inicia l'ordinador amb el DVD o USB instal·lador de la Linkat Lleugera, es mostra la imatge següent.


S'ha de seleccionar Instal·la "Linkat edu 16.04 lleugera" directament per iniciar la instal·lació.

Si es selecciona Arrenca "Linkat edu 16.04 lleugera" Live, arrenca la versió Live i després es permet realitzar la instal·lació fent doble clic a la icona de l'escriptori.

En aquest manual s'explica la primera opció, aquesta és la següent pantalla que apareix.


Una vegada s'ha carregat la instal·lació, es demana l'idioma, en aquest cas s'ha de seleccionar Català.A la següent pantalla es dona l'opció de marcar Baixa actualitzacions durant la instal·lació i Instal·la el programari de tercers.

No és obligatori marcar aquestes opcions.Tot seguit es demana es demana on s'instal·la el sistema operatiu, la pantalla que surt depèn de que hagi instal·lat a l'ordinador. En les imatges següents es veu una instal·lació amb Windows XP i una altra amb una Linkat ja instal·lada.
Després de pressionar la tecla Instal·la'l ara es demana confirmar les accions a fer.


A la pantalla On sou? es demana la localització de l'ordinador, podeu introduir la vostra ciutat o la més propera.Després demana configurar el teclat, s'ha de seleccionar Espanya - Català (Espanya, L amb punt volant).A la pantalla següent s'ha d'introduir el nom, nom de l'ordinador, nom d'usuari i contrasenya.

A l'exemple següent s'ha fet servir l'usuari suport.Una vegada s'ha pressionat el botó Continua, comença la copia de fitxers.Una vegada ha finalitzat la copia de fitxers es demana reiniciar l'ordinador per iniciar per primera vegada el sistema.Aquest és l'aspecte de la pantalla d'inici de sessió, s'ha de seleccionar l'usuari creat i introduir la contrasenya de l'usuari.La imatge següent mostra l'aspecte de l'escriptori de la Linkat Lleugera. La instal·lació ha finalitzat.