Wiki Linkat

Linkat Lleugera Clonezilla 1604

De Wiki Linkat

Per facilitar la instal·lació de la Linkat Lleugera s'ha desenvolupat una serie d'imatges de disc amb el programa
Clonezilla.Introducció

La Linkat Lleugera s'ha desenvolupat especialment per a ordinadors antics o de baixes prestacions, en aquests ordinadors de vegades una instal·lació estàndard pot donar algun problema. Per exemple ordinadors sense suport de PAE o targetes gràfiques molt antigues que no ja es troben suportades. Per aquest motiu s'han desenvolupat aquestes imatges de disc.

Aquestes imatges Clonezilla de la Linkat lleugera s'han d'utilitzar només en cas que la instal·lació a partir de la ISO de la Linkat lleugera hagi fallat o bé que es vulgui fer un desplegament massiu de la Linkat lleugera a les màquines del centre.

IMPORTANT: Cal tenir present que aquestes imatges esborren tot el contingut del disc dur i no són apropiades per fer arrencades duals ja que eliminen el sistema operatiu instal·lat en disc.

Quina imatge escollir?

Es disposa de tres imatges fetes amb clonezilla i que contemplen les situacions següents:


Linkat Lleugera 16.04.1 PAE: Instal·lació estàndard de 32 bits.
Linkat Lleugera 16.04.1 NOPAE: Ordinadors Pentium M o CPU sense PAE - 32 bits.
Linkat Lleugera 16.04.1 64 bits: Instal·lació de 64 bits de la Linkat lleugera.


De les tres imatges anteriors, es recomana fer servir la imatge PAE i que correspon a la versió de 32 bits de la Linkat lleugera. Si en el moment de fer la instal·lació de la Linkat lleugera, el sistema operatiu mostra un missatge indicant que el maquinari no suporta PAE, caldrà utilitzar la imatge NOPAE. Aquesta imatge NOPAE correspon a una instal·lació específica per a ordinadors portàtils que disposen d'una CPU Pentium M i que no suporten PAE.


Finalment, s'ha creat una imatge Clonezilla de la Linkat sobre la versió de Lubuntu de 64 bits per a aquelles màquines que disposen de processadors de 64 bits. Només a sobre de les versions de 64 bits de GNU/Linux es pot instal·lar el navegador Google Chrome. Aquest navegador porta la darrera versió del plugin de Flash. S'ha provat la distribució Lubuntu de 64 bits en ordinadors amb 1 Gb de RAM sent el seu rendiment acceptable.


La mida mínima de disc per tal de poder aplicar aquestes imatges és de 20 Gb. La contrasenya assignada a aquestes imatges és l'estàndard en les instal·lacions Linkat.

Descàrrega

Les imatges Clonezilla es poden descarregar des de l'enllaç següent: