Wiki Linkat

EXe

De Wiki Linkat

Image:Exelogo.png

eLearning XHTML editor (eXe), és un entorn d'edició que us permetrà escriure pàgines web i recursos multimèdia sense saber res de XML ni HTML.

Contingut

Presentació

El eXe és una gran eina per ajudar a professors en el disseny, desenvolupament i edició de pàgines web basades en l'aprenentatge i l'ensenyament dels materials. S'ha de tenir present que una web és una eina educativa revolucionària que presenta tant a professors com a estudiants un suport on es proporciona els continguts i els mitjans per interactuar amb tot el que surt en la pàgina web. Malauradament, el poder d'aquest mitjà està limitat en els centres educatius, donat que la gran majoria dels professors no tenen les competències tècniques per construir les seves pròpies pàgines, així doncs l'editor eXe ajuda a suplir aquestes carències a l'hora de desenvolupar pàgines a les quals mostrar continguts als estudiants.

El programa permet crear qualsevol tipus d'aplicacions de les que habitualment en surten a una web com poden ser: java, inserir vídeos quicktime o windows media, arxius de so mp3, imatges,animacions gif, fitxers adjunts, buits per emplenar...

eXe ha estat desenvolupat per aconseguir superar una sèrie d'objectius i limitacions com proporcionar una interfície intuïtiva i fàcil d'utilitzar que permeti publicar pàgines web d'aspecte professional i funcionalitat WYSIWYG el que permet als usuaris veure quin serà el resultat dels continguts quan es publiqui en línia la seva pàgina. A més ha estat desenvolupat com una eina de connexió sense necessitat de connectivitat.


Finestra de treball de eXe
Finestra de treball de eXe

Problema amb el Firefox 3.5

El programa eXeLearning no està funcionant correctament amb la darrera versió de Firefox, la 3.5. El problema també afecta a la versió definitiva de la Linkat 3.

Tot i esperant la solució definitiva, us deixem una recepte per fer funcionar el programa:

Iniciem l'eXe [Aplicacions-Internet-Creació de pàgines web-eXe]

Veurem que s'obre una finestra del Firefox sense res.

Image:Exelearning no1.png

Fem CTRL+L

Image:Exelearning no2.png

i en la finestra que s'obre posem http://127.0.0.1:51235

Image:Exelearning no3.png

Cliquem a D'acord i l'eXe ja funcionarà...

Image:Tn exe pantalla inici.png


eXelearning amb LTSP

El programa eXelearning es pot fer servir en terminals lleuger (LTSP), però cal fer algunes modificacions per tal de que tots els terminals puguin funcionar.

Primer cal modificar aquests fitxers tal com és diu aquí:

  • /usr/lib/python2.6/site-packages/exe/application.py
  • /usr/share/exe/twisted/spread/banana.py

Cal afegir les línies que es troben en verd i esborrar la que es troba en vermell.

Després cal modificar el port de connexió al fitxer "/home/<usuari>/.exe/exe.conf" que es troba al /home de cada usuari tal com es comenta aquí.

Cada usuari ha de tindre un port diferent per poder fer servir el eXelearning sense problemes Es pot començar amb el port 51201 i anar augmentant amb cada usuari. 51202,  51203,  51204, ....

Gràcies a Joan LLoret per compartir aquesta informació.

eXeLearning en català

La primera vegada que utilitzem l'eXe, podem anar a Tools/Preferences i canviar l'entorn al català.

Adreces d'interès

Pàgina oficial
http://sourceforge.net/apps/trac/exe/wiki

Manual en català/valencià
http://iesgabrielciscar.org/eXe/